Skip to main content

Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου παρατείνεται η καταβολή των τελών κυκλοφορίας

Την παράταση στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το 2010 ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Η παράταση ισχύει και για την πληρωμή των τελών μέσω τραπεζών ή ΕΛΤΑ.
Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2010 παρατείνεται τελικά η προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Η παράταση δόθηκε λόγω της αυξημένης προσέλευσης του κόσμου στις ΔΟΥ για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, καθώς πολλοί οδηγοί δεν έχουν λάβει ακόμη τα ειδοποιητήρια. Παράλληλα, αυξημένος είναι και ο αριθμός των οδηγών που καταθέτουν  τις πινακίδες.

Η παράταση ισχύει και για την πληρωμή των τελών μέσω τραπεζών ή ΕΛΤΑ. Όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ, έχουν επίσης τη δυνατότητα να το πράξουν έως τις 15 Ιανουαρίου 2010.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επιπλέον ότι τα σημερινά τέλη προκύπτουν από το συνδυασμό της «ρύθμισης Σουφλιά», η οποία διαφοροποιούσε τα τέλη με βάση τον κυβισμό και την παλαιότητα των οχημάτων, αλλά και επιπρόσθετα του ειδικού τέλους στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση.

«Με το νέο τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας που εφάρμοσαν τα Υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής έγινε σημαντική προσπάθεια για τη μείωση της οικονομικής επιβάρυνσης των ιδιοκτητών οχημάτων μικρού και μεσαίου κυβισμού.

Παρά τη βελτίωση αυτή διαπιστώνεται ότι συνεχίζουν να υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις, κατά τις οποίες η επιβάρυνση είναι σημαντική, ιδιαίτερα σε παλαιά οχήματα πολύ μεγάλου κυβισμού.

Για το λόγο αυτό, και δεδομένου ότι η καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το 2010 ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, το Υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να εξετάσει το ζήτημα στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις για τα τέλη κυκλοφορίας του 2011», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.