Skip to main content

Μέχρι τις 28 Ιανουαρίου οι απολύσεις στην Όττο Έβρος

Το λουκέτο στη μονάδα της Αλεξανδρούπολης οριστικοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης μεταξύ της διοίκησης της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας και των εργαζομένων.
Οριστικό είναι το λουκέτο στη μονάδα της Όττο Έβρος στην Αλεξανδρούπολη. Η απόφαση για το κλείσιμο της μονάδας της Όττο Έβρος είχε ληφθεί από τη διοίκηση της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας τον περασμένο Οκτώβριο και οριστικοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης μεταξύ της διοίκησης της εταιρίας και των εργαζομένων.

 Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων της Οττο Έβρος, κ. Μάριο Τσομώφ, οι εκπρόσωποι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας ανακοίνωσαν ότι η εταιρία θα προχωρήσει μέχρι τις 28 Ιανουαρίου στην απόλυση των 53 εργαζομένων.
Δικλείδα ασφαλείας για τους εργαζομένους της Οττο Έβρος αποτελεί το γεγονός ότι για να προχωρήσουν οι απολύσεις πρέπει να εγκριθούν από τον υπουργό Εργασίας και το νομάρχη Έβρου. Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι απλήρωτοι από τον Μάρτιο του 2009 επιδιώκουν συνάντηση την άλλη εβδομάδα με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κυρία Λούκα Κατσέλη σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι προχωρά στο κλείσιμο της Οττο Έβρος εξαιτίας της δραματικής μείωσης στη ζήτηση των προϊόντων της συγκεκριμένης μονάδας και των αρνητικών αποτελεσμάτων της επιχειρηματικής δραστηριότητας. 

Δραματική είναι η εικόνα και στα υπόλοιπα εργοστάσια της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας στη Βόρεια Ελλάδα. Το εργοστάσιο της Fanco στην Κομοτηνή δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης παραγγελιών, ενώ η διοίκηση της εταιρίας έχει ζητήσει να αποχωρήσουν 80 άτομα. Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην παραγωγή της Κλωστήρια Μαρώνειας, εκτός παραγωγικής λειτουργίας και μόνο με οκτώ εργαζόμενους είναι το εργοστάσιο της Δούδος στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη Νάουσα το εργοστάσιο Γ΄ της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας βρίσκεται υπό κατάληψη από τους περίπου 200 εργαζομένους, που είναι απλήρωτοι πάνω από δέκα μήνες. Τα τέσσερα εργοστάσια της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας στη Νάουσα δεν λειτουργούν εδώ και 20 μήνες.