Skip to main content

Μέχρι το τέλος του έτους η δημοπράτηση της Εξωτερικής Περιφερειακής, διαβεβαιώνει ο Μαγκρι

Μέχρι το τέλος του χρόνου εκτιμάται ότι θα γίνει η δημοπράτηση του πρώτου τμήματος της Εξωτερικής Περιφερειακής από το «ΤΙΤΑΝ» μέχρι τα «Κωνσταντινοπολίτικα», όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών.
Μέχρι το τέλος του χρόνου εκτιμάται ότι θα γίνει η δημοπράτηση του πρώτου τμήματος της Εξωτερικής Περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης από το «ΤΙΤΑΝ» μέχρι τα «Κωνσταντινοπολίτικα» , ενώ μόλις οριστικοποιηθεί η χάραξη και του δεύτερου τμήματος στην περιοχή της Θέρμης, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα επιδιώξει τη δημοπράτησή του εντός του 2011, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Σταυρούπολης, Σάββα Σερασίδη.

Στη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα κυκλοφοριακά προβλήματα της δυτικής περιφερειακής οδού, ενώ ανακοινώθηκε ότι τις επόμενες μέρες ο κ. Μαγκριώτης θα έχει σύσκεψη με όλους τους δημάρχους της δυτικής και βορειοδυτικής πλευράς της πόλης, προκειμένου να εξεταστούν λύσεις για τα προβλήματα αυτά.

Οι κ.κ. Μαγκριώτης και Σερασίδης ασχολήθηκαν, εξάλλου, με ζητήματα αντιπλημμυρικής προστασίας της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην εκπόνηση σχεδίου ενιαίας αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων στις πόλεις της χώρας.

Σε ό,τι αφορά στα προβλήματα της σχολικής στέγης, ο κ. Μαγκριώτης προανήγγειλλε την εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου από τον ΟΣΚ, το Υπουργείο Παιδείας και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.