Skip to main content

«Μη με αφήσεις ποτέ»: Το συγκλονιστικό βίντεο για τις δολοφονίες γυναικών στην Ελλάδα

Μια συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους δημιούργησε η Lacta και το κέντρο Διοτίμα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Συγκλονιστικό είναι το νέο βίντεο της Lacta και του Κέντρου Διοτίμα με τίτλο «Μη με αφήσεις ποτέ», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, που είναι στις 25 Νοεμβρίου.

Στο βίντεο αυτό, η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη βρίσκεται σε μια σχέση που ξεκινάει με έρωτα και τελειώνει σε θάνατο.

Το βίντεο ξεκινά με καθημερινές, ξέγνοιαστες στιγμές ενός ερωτευμένου ζευγαριού στην παραλία, σε διακοπές, να μετακομίζουν μαζί σε σπίτι. «Θα είσαι δικιά μου, μόνο δικιά μου", λέει κατά τη διάρκεια του βίντεο ο άνδρας, ο οποίος σταδικά γίνεται ολοένα και πιο κτητικός και βίαιος. Το βίντεο καταλήγει δολοφονία της γυναίκας του, την οποία ο άνδρας σπρώχνει από έναν γκρεμό. «Σημασία έχει τι θα κάνεις εσύ που ακόμα μπορείς", λέει στο τέλος η πρωταγωνίστρια.

Η ταινία της Lacta καταλήγει με τη φράση: «Μέχρι σήμερα, το 2021,13 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί και χιλιάδες έχουν κακοποιηθεί από εκείνους που υποτίθεται πως τις ''αγαπούσαν''. Αυτό δεν είναι αγάπη.»

Πειρσσότερες πληροφορίες για τη βία κατά των γυναικών μπορεί να λάβει κανείς στο diotima.org.gr καθώς και πώς να αναγνωρίσει κανείς τα σημάδια κακοποίησης.