Skip to main content

Μία 29χρονη συγγραφέας από τη Θεσσαλονίκη που... αλλάζει τις ιστορίες

Η νεαρή συγγραφέας Ραφαηλία Αφατίδου επιδιώκει με την πένα της να αλλάζει τον ρου των ιστοριών προσφέροντας ευχάριστες στιγμές στους αναγνώστες

Από μικρή της άρεσε να γράφει και σήμερα στα 29 της χρόνια η Θεσσαλονικιά συγγραφέας Ραφαηλία Αφατίδου επιδιώκει με την πένα της να δώσει ένα πιο ευχάριστο τέλος σε διάφορες στιγμές της ιστορίας, αρχής γενομένης με το πρώτο της μυθιστόρημα «Καριγιέ – Η Παλλακίδα του Σουλεϊμάν».

Το μυθιστόρημα που έγραψε πραγματεύεται την ιστορία της Αϊλίν που πουλήθηκε ως σκλάβα στο χαρέµι του σουλτάνου Σουλεϊµάν του Μεγαλοπρεπούς, το 1522. «Είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα που ακόμη και αυτός που ξέρει την ιστορία, έχει ενδιαφέρον να μάθει το τέλος, καθώς φέρει τη δική μου πινελιά, ενώ έχει και... χάπι εντ, μια που γενικότερα θέλω τα βιβλία μου να έχουν ευτυχές τέλος», τονίζει στη Voria.gr η συγγραφέας Ραφαηλία Αφατίδου.

Όσον αφορά τη Ραφαηλία, η ίδια αντιλήφθηκε από πολύ μικρή ότι ελκύεται από ιστορικά γεγονότα και εξέφραζε την αγάπη της για την ιστορία. Η ίδια μιλώντας στη Voria.gr περιγράφει τον τρόπο που φαντάζεται τους χαρακτήρες της να ζουν και να επιδρούν σε διάφορες στιγμές. «Εμπνέομαι από ιστορικά γεγονότα. Από χαρακτήρες που θα μπορούσαν να ζουν τότε και να αλλάζουν την ιστορία», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Παρόλο που είναι πολύ νεαρή, η ηλικία δεν δείχνει να την προβληματίζει, ενώ δεν της στάθηκε και εμπόδιο στη συγγραφή και την έκδοση του πρώτου της βιβλίου. «Με το βιβλίο που έγραψα όντως άλλαξα την ιστορία που είχα διαβάζει από μικρή και δεν μου άρεσε το τέλος. Μου πήρε σχεδόν έξι μήνες να το τελειώσω, από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο του 2021 και στη συνέχεια το παρέδωσα στον εκδοτικό οίκο. Εκεί, μου ανέφεραν ότι το βιβλίο δείχνει μια γυναίκα με πολύ περισσότερες εμπειρίες, καθώς ο τρόπος γραφής υποδείκνυε γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας», αναφέρει.

Η 29χρονη επιθυμεί η συγγραφή να γίνει στο μέλλον η αποκλειστική της εργασία, μιας και αυτό το διάστημα εργάζεται στην εστίαση. Έχει σπουδάσει ζαχαροπλαστική, ενώ έχει κάνει το... πέρασμά της από το ΤΕΙ Σίνδου, στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών. «Για εμένα το μέλλον είναι η συγγραφή. Το βιβλίο που έγραψε το έκανα με την προοπτική να υπάρξει και συνέχεια, το δεύτερο μέρος της ιστορίας. Έχω αφήσει... ανοιχτό παραθυράκι», προσθέτει.

Η ίδια δηλώνει ότι δεν θα γράψει βιβλία για τη σύγχρονη εποχή καθώς όπως υπογραμμίζει ακόμη προσπαθεί να τη μάθει. «Είχα ελάχιστη σχέση με τα social media, τώρα προσπαθώ να μάθω τη... σύγχρονη εποχή. Συγγραφικά θα φτάσω έως και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όχι αργότερα», καταλήγει.

Περιγραφή του βιβλίου «Καριγιέ – Η Παλλακίδα του Σουλεϊμάν» από τον εκδοτικό οίκο Πηγή

Το όνοµά µου είναι Αϊλίν. Δεν ήταν όµως πάντα αυτό…

Γεννήθηκα στη Βαρκελώνη της Ισπανίας το έτος 1522 και το όνοµά µου ήταν Αουρόρα· δόνια Αουρόρα-Μαρία Πέρεζ υ Αλκαντάρα. Την ηµέρα των δέκατων όγδοων γενεθλίων µου µε απήγαγαν Μαροκινοί πειρατές, οι οποίοι µε πούλησαν ως σκλάβα στο χαρέµι του σουλτάνου Σουλεϊµάν του Μεγαλοπρεπούς. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία µου…

Η Αουρόρα βρέθηκε από τη µια στιγµή στην άλλη στο Τοπ Καπί, το υπέρλαµπρο παλάτι της Κωνσταντινούπολης, ως σκλάβα στο χαρέµι του σουλτάνου της µεγαλύτερης αυτοκρατορίας του κόσµου, της Οθωµανικής Αυτοκρατορίας.

Ο δύσκολος και σκληρός κόσµος του χαρεµιού, καθώς και οι δολοπλοκίες ανάµεσα στις σουλτάνες -την πανίσχυρη Χουρρέµ σουλτάν, τη νόµιµη γυναίκα του σουλτάνου Σουλεϊµάν, και τη Μαχιντεβράν σουλτάν, τη µητέρα του διαδόχου του θρόνου-, θα παρασύρουν και την Αϊλίν, που θα µπει κι εκείνη στη σκληρή µάχη για τον θρόνο, για να πολεµήσει µε όλες της τις δυνάµεις και µε κίνδυνο της ζωής της για τον άνθρωπο που αγαπάει.

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα με υποδειγματική ερευνητική τεκμηρίωση και δυνατούς γυναικείους χαρακτήρες.

Τα στοιχεία του βιβλίου

Συγγραφέας: Ραφαηλία Αφατίδου
Σελίδες: 754
Διαστάσεις: 14×21 cm
ISBN: 978-960-626-517-4
Βάρος: 1 kg
Εκδοτικός οίκος: Πηγή