Skip to main content

Η επανάληψη εκλογών στην Πόλη και οι λεπτές ισορροπίες στα Σκόπια

Η πλήρης «στήριξη» του Ισραήλ προς τη Λευκωσία, η επανάληψη των εκλογών στην Τουρκία και η επίσκεψη του πάπα στη Βουλγαρία.

Εξελέγη μεν πρόεδρος ο κυβερνητικός υποψήφιος στα Σκόπια, αλλά σύμφωνα με τα ποσοστά που πήρε, αν αφαιρεθούν οι ψήφοι των Αλβανών, οι μακεδονίζοντες συγκέντρωσαν περισσότερες ψήφους. Αν ο Ζάεφ δεν κατορθώσει να βάλει μια τάξη στην οικονομία της χώρας και στην διαφθορά, στις επόμενες εθνικές εκλογές θα δούμε ανατροπή.

Την "πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη" του Ισραήλ προς τηχ Λευκωσία και το δικαίωμά της να ασκεί κυρίαρχα δικαιώματα στην ΑΟΖ της διατύπωσε ο ισραηλινός πρεσβευτής στην Κύπρο, Σάμι Ρεβέλ. Καλό είναι αυτό. Αν μας έλεγε και πως θα εκδηλωθεί αυτή η στήριξη και αλληλεγγύη, θα ήταν ακόμη καλύτερο.

Χωρίς κόσμο ο τελικός Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, για να αποφευχθούν τα επεισόδια, αποφάσισε ο Βασιλειάδης. Μήπως, για να αποφευχθούν συγκρούσεις και μεταξύ ποδοσφαιριστών, να γίνει ο τελικός και χωρίς ποδοσφαιριστές; Είναι μια ιδέα, κι αυτή.

Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω κάποια πράγματα, με την ελπίδα ότι ίσως ακουστώ. Δεν υπάρχει ρήμα στοχεύω. Ο στόχος δεν ενεργεί. Άλλα ενεργούν επ’ αυτού. Σκοπεύω είναι το ρήμα. Γιατί το περιφρονούν και προτιμούν τσιπραίικη γλώσσα;

O πάπας Φραγκίσκος, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βουλγαρία, κάλεσε τους πολίτες της χώρας να ανοίξουν τις καρδιές και τα σπίτια τους στους μετανάστες. Εμείς στην Ελλάδα, το κάνουμε αυτοί. Όλοι οι Συριζαίοι υποστηρικτές των ανοικτών συνόρων, φιλοξενούν από έναν μετανάστη στο σπίτι τους. Τον χειμώνα, στα εξοχικά του, περισσότερους.

Διακοπές πολυτελείας σε θαλαμηγό εφοπλιστή έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και γίνεται χαμός στα σόσιαλ μίντια για τον… Αριστερό που πολεμά τον καπιταλισμό ξάπλα στην θαλαμηγό. Αυτά τα λένε όσοι δε κατάλαβαν τι είναι Αριστερά, και δεν διαβάζουν Καλλισθένη. Αριστερά είναι να ζουν τα στελέχη σαν ολιγάρχες και οι λοιποί σαν προλετάριοι. Δεν τα λέω εγώ αυτά. Τα λέει η ιστορία των Σοβιέτ επί 70 χρόνια. Όσοι δεν καταλαβαίνουν, δεν θέλουν να καταλάβουν.

Επανάληψη εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, στις 23 Ιουνίου. Αμέσως μετά την ανακοίνωση η τουρκική λίρα υποχώρησε στο 6,1485 έναντι του δολαρίου. Για όσους δεν αντιλαμβάνονται τον ρόλο των αγορών, κι επιμένουν στη συνειδητή εξάλειψη των επιχειρήσεων.

Το όνομα Μοχάμεντ, ήταν από τα πιο δημοφιλή ονόματα μωρών για αγόρια, που γεννήθηκαν στο Βερολίνο το 2018, σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη από γερμανικές αρχές. Στην επόμενη γενιά, όταν συστήνεται κάποιος ως Μοχάμεντ, θα λένε «α, Γερμανός είναι».

Καθήκον της Πολιτείας είναι να περιφρουρήσει τους λειτουργούς της, να διασφαλίσει τις συνθήκες εκείνες που επιτρέπουν την ανεπηρέαστη άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου και να καταδικάσει απερίφραστα τέτοιες απειλές που συνιστούν πρόκληση για τη Δημοκρατία, λέει η Ένωση Δικαστών, μετά τις απειλές εναντίον δικαστών, από ομάδα της Αριστεράς.

Τι λέτε τώρα… Σε προεκλογική περίοδο να στραφεί η κυβέρνηση κατά προσώπων της Αριστεράς; Δεν είναι μόνον ψήφοι, αλλά και επίδειξη αριστεροσύνης μήπως και απαλυνθεί η καπιταλιστική στροφή της "Πρώτης φορά Αριστεράς".

Προοδευτικοί στρατιώτες στην ΕΛΔΥΚ ενοχλήθηκαν από την επιγραφή «Δεν ξεχνάμε τις χαμένες πατρίδες». Εγώ απεναντίας ενοχλήθηκα, που έγραφε για χαμένες πατρίδες, κι όχι για αλησμόνητες [ή και σκλαβωμένες.. κανείς δεν ξέρει…].