Skip to main content

Μια δεύτερη επενδυτική ευκαιρία στην Ελλάδα δίνουν οι Άραβες

Ευρεία συνάντηση Aράβων εκπροσώπων με Ελληνες και Ευρωπαίους παράγοντες διοργανώνει σε 15 μέρες ο Tawfic Khoury της CCC στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μια τελευταία ευκαιρία στην Ελλάδα, ως επενδυτικού τους προορισμού, δείχνουν διατεθειμένα να δώσουν γνωστά και μεγάλα αραβικά κεφάλαια. Τα δείγματα είναι πολλά. Χαρακτηριστικά αναφέρονται οι περιπτώσεις της πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης αλλά και της παραχώρησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, όπου συμμετέχουν – και στα δύο – αραβικά funds – αλλά και η η είσοδος στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet του αραβικού ομίλου Μassar Investments LLC.

Και έπεται συνέχεια. Γιατί, όπως γίνεται γνωστό, ο εκ των ισχυρών ανδρών της αραβικής κατασκευαστικής Consolidated Contractors Company (CCC), Tawfic Khoury, διοργανώνει σε 15 μέρες, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ευρεία συνάντηση εκπροσώπων του αραβικού κόσμου με Ελληνες και Ευρωπαίους παράγοντες.

Το forum, ονομάζεται «EU-Arab World Summit: Partners for Growth & Development» και αναμένεται να συγκεντρώσει στην Αθήνα αρχηγούς κρατών του αραβικού κόσμου, αλλά και εκπροσώπους κυβερνήσεων, επενδυτές και επιχειρηματίες από την Ευρώπη και τον αραβικό κόσμο. Οπως διαφημίζεται από τους διοργανωτές του, τελεί μάλιστα υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και όπως αναφέρεται αρμοδίως «έχει λάβει την πλήρη στήριξη του πρωθυπουργού».

Η έμφαση της συνάντησης έχει εστιαστεί στην ενέργεια, στις υποδομές, στις αποκρατικοποιήσεις αλλά και στην ελληνική δραστηριοποίηση στον τομέα των κατασκευών στον αραβικό κόσμο και σε πολιτικές πτυχές των αραβοευρωπαϊκών σχέσεων. Το πιθανότερο είναι ότι θα κυοφορήσει και δουλειές, στο περιθώριο...