Skip to main content

Μία επιπλέον λωρίδα διέλευσης ΙΧΕ αυτοκινήτων στο τελωνείο των Κήπων

Θα λειτουργούν μία είσοδος διέλευσης για τα λεωφορεία, μία για τα φορτηγά και δύο για τα ΙΧΕ αυτοκίνητα, σύμφωνα με την ΠΑΜΘ

Μία επιπλέον λωρίδα, διέλευσης Ιδιωτικής Χρήσης Επιβατικών αυτοκινήτων, προστέθηκε στο Τελωνείο Κήπων του Έβρου, με παρέμβαση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ) και αναμένεται να δοθεί σύντομα στην κυκλοφορία, για τη διευκόλυνση των οχημάτων που εισέρχονται στη χώρα από τη γείτονα Τουρκία.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, μετά τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας στο χώρο του τελωνείου, θα λειτουργούν μία είσοδος διέλευσης για τα λεωφορεία, μία για τα φορτηγά και δύο για τα ΙΧΕ αυτοκίνητα, με τη δυνατότητα όμως οι δύο τελευταίες να εξυπηρετούν συνολικά τέσσερις σειρές αυτοκινήτων. Επίσης, το επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένεται και η τοποθέτηση, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ειδικού οικίσκου για τον έλεγχο και η ενίσχυση, με επιπλέον αστυνομικούς και τελωνειακούς υπαλλήλους, του ανθρωπίνου δυναμικού του Μεθοριακού Σταθμού των Κήπων, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε ότι αφορά στις παρεμβάσεις της Περιφέρειας ο κ. Πέτροβιτς δήλωσε: «Παρότι οι κτηριακές εγκαταστάσεις και η λειτουργία τους είναι ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών, εμείς ως Περιφέρεια μεριμνήσαμε για την κατασκευή νέας γεφυροπλάστιγγας, την επισκευή της λωρίδας ελέγχου φορτηγών οχημάτων, τη χορήγηση εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, την αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και τη διαπλάτυνση του δρόμου που ενώνει τη Γέφυρα των Κήπων με το τελωνείο. Στόχος και προτεραιότητά μας, η διευκόλυνση διέλευσης πολιτών, τουριστών και επαγγελματιών».