Τρίτη 20 Απριλίου 2021
x

«ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ»: ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η Λιέττα Ιωάννου έγραψε το «Μια φορά κι έναν κορωνοϊό» για τον παππού της, Ε. Σπανό, ιδρυτή του ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, από τα πρώτα θύματα της νόσου στη χώρα μας

«Βλέπεις αυτό το μικρό πλασματάκι; Όσο μικρό και αθώο και να φαίνεται, είναι κακό, και καταφέρνει να κρύψει τον πραγματικό του εαυτό με μεγάλη άνεση. Είναι ένας ιός που ονομάζεται κορωνοϊός, αλλά ίσως να τον ξέρεις και ως “COVID-19” ή “SARS-Cov-2”. Παρ’ όλο που είναι κακός, είναι περίπου 4.000 φορές μικρότερος από μυρμήγκι».

Με αυτά τα απλά λόγια και με χαριτωμένα σκίτσα, δυο κορίτσια της Γ’ Λυκείου εξηγούν στους συνομήλικούς τους αλλά κυρίως στα μικρότερα παιδιά, την πρωτοφανή πανδημία που πλήττει τον πλανήτη, έχοντας στοιχίσει πάνω από 1,5 εκατομμύρια ζωές.

Η Λιέττα Ιωάννου έγραψε το «Μια φορά κι έναν κορωνοϊό» για τον παππού της, Ευάγγελο Σπανό, ιδρυτή του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, που υπήρξε ένα από τα πρώτα θύματα της νόσου COVID-19 στην Ελλάδα. Το εικονογράφησε η φίλη της Θάλεια Σιούτου. Οι δυο τους αφιέρωσαν το βιβλίο σε όσους έχουν επηρεαστεί από τον ιό.