Skip to main content

Μια γροθιά στα πλέι οφ

Εκπρόσωποι των οργανωμένων βρέθηκαν στην Τούμπα, προκειμένου να εμψυχώσουν τους παίκτες. Και ο Πάουλο Μπέντο για αντί-Σάντος. Η απολογία του Γκαρσία. Ο Βιεϊρίνια θέτει υποψηφιότητα για Μουντιάλ.
Ο Φερνάντο Σάντος αποφάσισε να κλείσει τις πόρτες για τις επόμενες ημέρες, σε ότι έχει να κάνει με τις προπονήσεις του ΠΑΟΚ, όμως μετά από σχετική άδεια, εκπρόσωποι της Συντονιστικής επιτροπής συνδέσμων του δικεφάλου έδωσαν το παρών τους στη σημερινή προπόνηση και είχαν την ευκαιρία να ντοπάρουν τους ποδοσφαιριστές ενόψει play-off, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη τους στήριξη και σε αυτή την διαδικασία.

Και Μπέντο για αντί-Σάντος

Ο Πάουλο Μπέντο είναι το νέο όνομα προπονητή που στέλνουν οι Πορτογάλοι για τον ΠΑΟΚ. Ο πρώην τεχνικός της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει με τον «δικέφαλο» και τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο.
Όπως αναφέρει η «DN Desporto», υπάρχει προφορική συμφωνία του Μπέντο με τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν συμπαίκτης με τον νυν τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ και έχουν δώσει τα χέρια.
Το δημοσίευμα κάνει λόγο πως ήδη ο Φερνάντο Σάντος έχει πάρει την απόφασή του να μην συνεχίσει στον «δικέφαλο», αλλά και γενικά την προπονητική για κάποιο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως αυτό να είναι οριστικό. Μάλιστα, υπάρχουν και δηλώσεις του Σάντος όπου αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα: «Δεν είναι σίγουρο ότι θα φύγω από τον ΠΑΟΚ. Θα εξαρτηθεί από κάποια πράγματα. Μόλις χθες, ο πρόεδρος που είναι και φίλος μου, μου είπε πως είμαι ο προπονητής που θέλει. Είναι κάτι που θα αποφασίσουμε μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ».
Ο Μπέντο έχει δεχτεί αρκετές προτάσεις από ομάδες της πατρίδας του, ανάμεσά τους η Βιτόρια Γκιμαράες και η Μαρίτιμο, αλλά προτιμάει να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό. Επίσης στη λίστα τους φέρεται να τον έχουν η Σεβίλλη και η Χετάφε.

Απολογία Γκαρσία

Εντός της ημέρας αναμένεται να απολογηθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ ο μέσος του ΠΑΟΚ Πάμπλο Γκαρσία για τις δηλώσεις που είχε κάνει πριν περίπου ένα μήνα και μετά το τέλος της αναμέτρησης του «Δικεφάλου» του Βορρά κόντρα στην ΑΕΚ, όπου είχε «βαλθεί» κατά της διαιτησίας των Σπάθα και Κάκου.
Ο εκνευρισμός που επικρατεί στον ΠΑΟΚ για την κλήση του Πάμπλο Γκαρσία στον αθλητικό δικαστή μετά από 33 μέρες είναι δεδομένος, εφόσον οι άνθρωποι του «Δικεφάλου» του Βορρά όμως δεν μπορούν να κάνουν κάτι διαφορετικό, ελπίζουν σε μία τιμωρία με επιβολή πρστίμου και όχι σε ποινή που θα προβλέπει την απουσία του από τους κρίσιμους αγώνες των play off.
Η απολογία του Πάμπλο Γκαρσία αναμένεται να είναι ...ήπιων τόνων, με τον παίκτη να δίνει εξηγήσεις για όσα είπε μετά το τέλος της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, όπου είχε αφήσει αιχμές για τις διαιτησίες των Σπάθα και Κάκου στα παιχνίδια των «ασπρόμαυρων» με Άρη και Ηρακλή αντίστοιχα.
Παράλληλα, μαζί με τον Γκαρσία αναμένεται να απολογηθεί και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ που κλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League για βεγγαλικά που έπεσαν στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής κόντρα στον Εργοτέλη.
Η κλήση της ΠΑΕ ήταν πιο άμεση από αυτή του Γκαρσία, καθώς έχουν περάσει μόλις τέσσερις ημέρες από το παιχνίδι, σε αντίθεση με τον Ουρουγουανό που έκανε τις δηλώσεις στις 21 Μαρτίου.

Βιεϊρίνια για Μουντιάλ

Στα πλάνα του ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Πορτογαλίας Κάρλος Κεϊρόζ φαίνεται να βρίσκεται ο άσος του ΠΑΟΚ Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος έχει αφήσει έκπληκτο τον «εκλέκτορα» της πατρίδας του με τις εξαιρετικές φετινές του εμφανίσεις στην Superleague.
«Τρελαμένος» με τον ...Αντελίνο Βιεϊρίνια είναι σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα «O΄ Jogo» ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Πορτογαλίας Κάρλος Κεϊρόζ, ο οποίος πιθανότατα έχει στα πλάνα του για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής τον μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιεϊρίνια.
Όπως αναφέρει η «O΄ Jogo» στο κείμενο που έχει τίτλο «Πετάει για το Μουντιάλ», ο άλλοτε τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης παρακολουθεί την πορεία του 24χρονου άσου του «Δικεφάλου» του Βορρά και πολλοί αθλητικοί ρεπόρτερ στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου υποστηρίζουν ότι ο βραχύσωμος άσος έχει αρκετές πιθανότητες να δώσει το «παρών» στο ερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Ο Βιεϊρίνια τρέχει για μία θέση στην αποστολή για το Μουντιάλ. Ο πρώην παίκτης της Πόρτο έλαμψε στο παιχνίδι με την Ουαλία (Κ23), στο οποίο έκανε δύο ασίστ.
Αυτή την Κυριακή έπαιξε στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του ελληνικού πρωταθλήματος και θα συνεχίσει στα play off της Superleague. Ο Βιεϊρίνια είναι στα υπ΄ όψιν του Κάρλος Κεϊρός για το σχήμα και μπορεί να ονειρεύεται ότι θα βρίσκεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως και ο Πέπε», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της πορτογαλικής εφημερίδας και πλέον ο Βιεϊρίνια που έχει παίξει συνολικά σε 32 ματς, έχοντας πετύχει 7 γκολ θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να γίνει συμπαίκτης με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Σιμάο και τους άλλους σταρ της εθνικής Πορτογαλίας.