Skip to main content

Μία συναρπαστική ημέρα πλάι στον Μπαντέρας - Ένας κομπάρσος μιλάει στη Voria.gr

Ένας από τους κομπάρσους της ταινίας «The Enforcer» μιλάει στη Voria και εξηγεί τη συναρπαστική εμπειρία που βίωσε στα γυρίσματα του «The Enforcer»

Μία ημέρα του Ιούλη, ξυπνάς και συνειδητοποιείς ότι θα παίξεις πλάι στον Αντόνιο Μπαντέρας, σε μία χολιγουντιανή ταινία που έχει στρέψει πάνω της τα βλέμματα των Θεσσαλονικιών, σε μία παραγωγή που όλοι περίμεναν καθώς πρωταγωνιστεί ο αγαπημένος Ισπανός ηθοποιός. 

Πώς βίωσε όμως την εμπειρία αυτή ένας κομπάρσος που μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος κατάφερε να περάσει λίγες ώρες κοντά ή έστω στα ίδια πλάνα με τον Μπαντέρας ως κομμάτι του «The Enforcer». Ένας από τους έξτρας της ταινίας μιλάει στη Voria και εξηγεί την πρωτοφανή αυτή εμπειρία που βίωσε.

«Εξαιρετική, πρωτόγνωρη αλλά και αρκετά εξουθενωτική», λέει χαρακτηριστικά για την εμπειρία των γυρισμάτων. Τα πρώτα του λόγια συνοψίζουν μία ημέρα πολύωρων συνεχόμενων γυρισμάτων κάτω από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού, που ωστόσο άξιζε τον κόπο, καθώς, όπως σημειώνει, «μόνο στα όνειρα θα μπορούσες να πλησιάσεις τέτοια ονόματα».

Τα γυρίσματα διήρκησαν αρκετές ώρες και η ανάγκη να βγει ακριβές το αποτέλεσμα οδήγησαν στην επανάληψη της ίδιας σκηνής μέχρι και δέκα φορές. Η αίσθηση όμως του να είσαι μέρος, έστω και στο ελάχιστο, μιας τέτοιας παραγωγής δίνει μία εντύπωση πως κάνεις κάτι σημαντικό. «Συμμετέχεις σε κάτι που τόσα χρόνια βλέπεις στη μεγάλη οθόνη. Από μόνο του σου δίνει μία συναρπαστική αίσθηση», αναφέρει ο ίδιος, που όπως λέει επιθυμούσε πολύ να πάρει μέρος και με το που βγήκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος, δεν δίστασε στιγμή.

Η παραγωγή από την πλευρά της, που όπως τονίζει ο ίδιος απαρτίζονταν στο σύνολό της από νέους και, μάλιστα ελληνικής καταγωγής εργαζόμενους, ήταν τρομερά επεξηγηματική και ξεκάθαρη από την αρχή ως προς τις προσδοκίες και τις ανάγκες της ταινίας. Μάλιστα, σημειώνει χαρακτηριστικά πως «ήταν τόσο ευγενικοί που συνεχώς μας υπενθύμιζαν πόσο σημαντικοί είναι οι έξτρας, όπως τους ανέφεραν». Όπως προσθέτει ο ίδιος, η παραγωγή ήταν κατανοητική και με τον κόσμο που περίκλυε τις σκηνές και τους εξηγούσε συνεχώς και με ευγένεια να είναι διακριτικοί και να μην παρακωλύουν τα γυρίσματα.

Και κάπου εκεί, έρχεται ο Αντόνιο. Όπως εξήγησε ο κομπάρσος φάνηκε ένας αρκετά προσιτός και απλός άνθρωπος. «Από όσο άκουσα, δεν είχε παράλογες απαιτήσεις και ήταν πολύ υπομονετικός. Σε κάθε περίπτωση, φαινόταν πως είχε μία τρομερή άνεση με όλους», υπογραμμίζει ο ίδιος, συμπληρώνοντας ωστόσο πως οι κομπάρσοι δεν είχαν άμεση επαφή με τον ίδιο, τουλάχιστον στο σύνολό τους. «Άλλωστε, μόνο που βρίσκεσαι μία ανάσα από τον Μπαντέρας σημαίνει αρκετά για πολλούς», αναφέρει.

Οι περισσότεροι από τους κομπάρσους ήταν κατά πλειοψηφία νέοι και διαφόρων εθνικοτήτων, προκειμένου να θυμίζουν το multi-culti Μαϊάμι. Για τον λόγο αυτό και πριν παρευρεθούν στα γυρίσματα τους εξήγησαν με ακρίβεια τα ρούχα που όφειλαν να φοράνε και σε περίπτωση που κάποιος ή κάποια είχε επιλέξει κάτι που δεν ταίριαζε με τις ανάγκες των γυρισμάτων, υπήρχε ένα μέρος που μπορούσαν να δανειστούν.

Και επειδή Μαϊάμι χωρίς ρούχα με λουλούδια δεν γίνεται, η σύσταση αφορούσε πουκάμισα στυλ χαβανέζικα με χαλαρές βερμούδες για τους άνδρες και καπέλα αλλά και σορτσάκια, μπλουζάκια καλοκαιρινά και κοσμήατα για τις γυναίκες.

Σε ορισμένα άτομα, μάλιστα, η παραγωγή ανέφερε πως μπορεί να τους χρειαστούν ξανά για τις ανάγκες των γυρισμάτων που θα διαρκέσουν όλο τον Ιούλιο. Οι κομπάρσοι υπογράφουν ένα συμβόλαιο εχεμύθειας και για τον λόγο αυτό δεν αναφέρονται τα ονόματα των συμμετεχόντων πριν την ταινία. Οι κομπάρσοι στο σύνολό τους φέρθηκαν αρκετά επαγγελματικά, χωρίς μάλιστα να έχουν πάρει μέρος παλιότερα σε κάτι αντίστοιχο, γεγονός που μαρτυρά, μεταξύ άλλων, και τις σαφείς οδηγίες που τους δόθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της προστασίας των συμμετεχόντων από τον κορωνοϊό καθώς μία ημέρα πριν τα γυρίσματα, η παραγωγή διενήργησε rapid test.