Skip to main content

Μία ημερίδα του ΦΟΔΣΑ για τους 92 νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους

Επρόκειτο για μία δράση σχεδιασμού και υλοποίησης για τονπολλαπλασιασμό της γνώσης μεταξύ των υπαλλήλων του

Υλοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο: «Υποδοχή-Ενημέρωση νεοπροσληφθέντων υπαλλήλων ορισμένου χρόνου του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας». Μια πρωτοβουλία της  Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Παρακολούθησης, Οργάνωσης και Πληροφορικής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών (Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού και Μισθοδοσίας) για τους 92 νέο προσληφθέντες υπαλλήλους.

Ο πρόεδρος του φορέα, Μιχάλης Γεράνης, είπε πως «ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας στόχο έχει την προώθηση  της κουλτούρας της καινοτομίας και μάθησης στο δημόσιο τομέα. Αναπτύσσει νέα εργαλεία και μεθόδους αποτελώντας πυξίδα στις προκλήσεις της εποχής που διανύουμε στην διαχείριση απορριμμάτων».

Η συγκεκριμένη δράση είναι αποτέλεσμα μιας ευρύτερης προσπάθειας που ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια ο ΦοΔΣΑ ΚΜ μέσω του σχεδιασμού, οργάνωσης και υλοποίησης εσωτερικών σεμιναρίων για το προσωπικό του ώστε να μετασχηματιστεί σε έναν «Οργανισμό που Μαθαίνει», ενώ συμβάλει θετικά και στην υιοθέτηση του Κώδικα Ηθικής και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς Υπαλλήλων του Δημόσιου Τομέα αφού βοηθά και τους προϊσταμένους των οργανικών μονάδων στην «ενημέρωση και ομαλή ένταξη των νεοεισερχομένων υπαλλήλων στην μονάδα στην οποία προΐστανται». Η ενημέρωση-εκπαίδευση αυτή των νέο προσληφθέντων υπαλλήλων θα ολοκληρωθεί σύντομα με την υλοποίηση ενός εσωτερικού σεμιναρίου / εργαστήριου με θέμα την «Ποιότητα στην Εργασία».

«Η δημόσια διοίκηση καλείται στις μέρες μας, περισσότερο από ποτέ, να προσαρμοστεί σε ένα εξαιρετικά μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Οι νέες τεχνολογίες, πρωτίστως, διαμορφώνουν ένα πλαίσιο λειτουργίας που χαρακτηρίζεται από διαρκή αναπροσαρμογή. Είναι πλέον φανερή η ανάγκη για μια σύγχρονη, αποτελεσματική και φιλική δημόσια διοίκηση με αλλαγή νοοτροπιών, ανατροπή των καθημερινών πρακτικών και ενσωμάτωση της καινοτομίας και μάθησης σε όλους τους τομείς της. Εμείς στο ΦΟΔΣΑ ΚΜ υιοθετούμε στην πράξη το μότο μας να  γίνουμε ένας οργανισμός που μαθαίνει και εξελίσσεται συνεχώς, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας αντίστοιχες δράσεις διαμοιρασμού και πολλαπλασιασμού της γνώσης μεταξύ των υπαλλήλων του», αναφέρεται.

Το πρόγραμμα της ημερίδας είχε ως εξής:

    • Χαιρετισμός Προέδρου (Μιχάλη Γεράνη )
    • Παρουσίαση των δράσεων του Φορέα (Μαργαρίτη Χριστίνα Ειδική Συνεργάτης Προβολής - Επικοινωνίας)
    • Θέματα Υγιεινής κατά την εργασία στον ΠΣ ΦοΔΣΑ ΚΜ (Κώττης Εμμανουήλ, Γιατρός Εργασίας του Φορέα)
    • Θέματα Ασφάλειας κατά την εργασία στον ΠΣ ΦοΔΣΑ ΚΜ (Καραμπέρας Κωνσταντίνος, Τεχνικός Ασφαλείας του Φορέα)
    • Θέματα του Συλλόγου Εργαζομένων του ΦοΔΣΑ ΠΣ ΚΜ (Ιωαννίδης Βασίλειος, Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων του Φορέα)
    • Οργάνωση και Λειτουργία του ΠΣ ΦοΔΣΑ ΚΜ (Ψωμάς Σταύρος, αναπλ προϊστάμενος Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Παρακολούθησης, Οργάνωσης και Πληροφορικής)
    • Προστασία των Πληροφοριακών Συστημάτων του ΠΣ ΦοΔΣΑ ΚΜ (Τράικος Στέφανος, αναπλ προϊστάμενος Τμήματος Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Ασφάλειας Συστημάτων)
    • Ενημέρωση για τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (GDPR) και την εφαρμογή του στον ΦοΔΣΑ ΚΜ (Καρακατσάνης Πολύκαρπος, Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων του Φορέα - DPO)