Skip to main content

Μια υπεραιωνόβια ελιά στην καρδιά της ΔΕΘ - Το μήνυμα Καραγιάννη

Η μεταφύτευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του καινοτόμου περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιεί η ΕΡΓΟΣΕ για τη διάσωση υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων

Μια υπεραιωνόβια ελιά, ηλικίας άνω των 400 ετών, κοσμεί πλέον την καρδιά της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. προχώρησε στη μεταφύτευσή της στο πλαίσιο της παρουσία της στην 86η ΔΕΘ.

Η μεταφύτευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του καινοτόμου περιβαλλοντικού προγράμματος που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η ΕΡΓΟΣΕ για τη διάσωση και μεταφύτευση υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων, τα οποία προέρχονται από απαλλοτριωμένες εκτάσεις για την κατασκευή σιδηροδρομικών έργων.

Παρών στην εκδήλωση και ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο οποίος επισήμανε πως «η «πράσινη» πολιτική βρίσκεται στον πυρήνα του σχεδιασμού μας και στεκόμαστε αρωγοί κάθε προσπάθειας που συμβαδίζει με τη δική μας φιλοσοφία. Την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος, την βιώσιμη ανάπτυξη».

«Τα ελαιόδεντρα, ένα σύμβολο για εμάς τους Έλληνες, βρίσκουν έδαφος για να συνεχίσουν να ζουν. Περίπου 850 ελαιόδεντρα, στην πλειοψηφία τους υπεραιωνόβια, που παλιότερα θα γίνονταν καυσόξυλα, πλέον, μεταφυτεύονται σε όλη την Ελλάδα. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε στην πράξη το σημαντικό και ουσιαστικό αυτό πρόγραμμα εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης της ΕΡΓΟΣΕ στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ. Στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών έχουμε το βάρος και την ευθύνη να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε μεγάλα έργα όπως τα σιδηροδρομικά και τα οδικά, έχοντας πάντα στο επίκεντρό μας την προστασία του περιβάλλοντος. Η «πράσινη» πολιτική βρίσκεται στον πυρήνα του σχεδιασμού μας και στεκόμαστε αρωγοί κάθε προσπάθειας που συμβαδίζει με τη δική μας φιλοσοφία. Την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος, την βιώσιμη ανάπτυξη», σημείωσε σε ανάρτησή του στα social media ο υφυπουργός.