Skip to main content

Μία καυτή πατάτα για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την «καυτή πατάτα» που θα κληρονομήσουν αν γίνουν κυβέρνηση στις 8 Ιουλίου.

Όχι μια, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επισκεφθεί την Τράπεζα της Ελλάδας ομάδα στελεχών της ΝΔ, με έναν και μοναδικό σκοπό: Να ενημερωθεί για το μείζον θέμα των «κόκκινων δανείων» και τη διαχείρισή τους.

Όπως προκύπτει από τις ανάλυση των γεγονότων, στην οδό Πειραιώς και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μόλις τώρα αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την «καυτή πατάτα» που θα κληρονομήσουν αν γίνουν κυβέρνηση στις 8 Ιουλίου. Και ψάχνουν για λύση. Κι αυτό γιατί οι έως τώρα καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στην επίλυση αυτού του προβλήματος το μετατρέπει αργά αλλά σταθερά σε πυρηνική βόμβα για το σύνολο του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας μας.

Γεγονός αποτελεί ότι την τελευταία διετία, ενώ υπάρχει η διάθεση να βρεθεί μια λύση στο ζήτημα, μέχρι σήμερα, δεν έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος. Κι αυτό γιατί δεν έχει υιοθετηθεί ακόμα μια πρόταση για την διαχείρισή του. Ως γνωστόν, άλλη λύση προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, άλλη το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και άλλη η Τράπεζα της Ελλάδας!

Σε ό,τι αφορά στη ΝΔ, το πιθανότερο είναι ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν γίνουν κυβέρνηση μετά τις εκλογές, θα υιοθετήσουν την λύση που έχει καταθέσει η κεντρική τράπεζα. Όπως είναι, χωρίς να αλλάξει ούτε ...κόμμα. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει περιθώριο για νέες καθυστερήσεις. Ωστόσο κι αυτή η πληροφορία θα δοκιμασθεί στην πράξη, από τις 8 Ιουλίου και μετά.