Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020
x

ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΔΥΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ

Στο τέλος της ημέρας και παρά τις ατελείωτες συσκέψεις που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες πολύ δύσκολα θα αποφευχθεί η αύξηση των τιμολογίων

Στελέχη της DG Comp βρέθηκαν προ ημερών στην Αθήνα, όπου παρέμειναν για λίγες μόλις ώρες έχοντας μια και μοναδική αποστολή: Να εξετασθεί, από κοινού με την νέα κυβέρνηση, η πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες, προηγήθηκαν τηλεφωνικές συνομιλίες ανάμεσα στις δυο πλευρές, αλλά τελικά κρίθηκε απαραίτητη και μια επίσκεψη τους στην Ελλάδα, προκειμένου το θέμα να συζητηθεί αναλυτικότερα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδόν παράλληλα έχει ξεκινήσει κι ένας κύκλος επαφών της διοίκησης της επιχείρησης με τις πιστώτριες τράπεζες, που υπολογίζεται ότι είναι «ανοιγμένες» στη ΔΕΗ κατά περίπου 250 εκατ ευρώ. Οπερ σημαίνει ότι αν «εκραγεί», τότε θα πάρει μαζί της σχεδόν το σύνολο του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας. Γι αυτό και στο διάστημα που μεσολάβησε από τις παραπάνω συναντήσεις του αρμοδίου υπουργείου Ενέργειας έως τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, συντάχθηκε ένα κατ' αρχήν σχέδιο επόμενης μέρας για την επιχείρηση, προκειμένου να διατηρηθεί πάση θυσία στη ζωή.

Όλα δείχνουν πάντως ότι στο τέλος της ημέρας και παρά τις ατελείωτες συσκέψει που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες για τη συγκεκριμένη επιχείρηση, αλλά και τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού, πολύ δύσκολα θα αποφευχθεί η αύξηση των τιμολογίων. Κι αυτό γιατί είναι η μόνη λύση που θα ενισχύσει την ρευστότητα στα ταμεία της. Ωστόσο ενέχει δύο κινδύνους: ο πρώτος έχει να κάνει με το εύλογο πολιτικό κόστος που μια τέτοια αποφάση θα προκαλούσε και ο δεύτερος με τη διαρροή πελατών από τη ΔΕΗ προς τον ανταγωνισμό αμέσως μετά την υλοποίησή της.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ