Skip to main content

Μια μεγάλη ελληνική εταιρία στα «χέρια» fund για αναδιαρθρώσεις!

Το fund που ειδικεύεται σε αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων θα βγει προς αναζήτηση κεφαλαίων, ύψους 50 εκατ ευρώ, για να καλυφθούν οι ανάγκες της εταιρίας

Μεγαλώνουν οι δουλειές στην Ελλάδα για τα ξένα funds, που ειδικεύονται στις αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων. Η οικονομική κρίση που βαθαίνει και η επιχειρηματική κρίση που προκαλεί με τη σειρά της, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργεί πεδίο δράσης λαμπρό γι αυτού του είδους το managerial, που μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν παντελώς άγνωστο στη χώρα μας.

Μια από τις τελευταίες «δουλειές» του, αφορά σε μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές φαρμακευτικές εταιρίες, που ωστόσο λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικογένεια που την ήλεγχε, «περνά» πλέον και αυτή στον έλεγχο της KKR. Πρόκειται για το fund που ειδικεύεται σε αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων και έχει συνάψει μερικές πολύ καλές συνεργασίες με ελληνικές τράπεζες.

Παράλληλα έχει «στήσει» μια ειδική πλατφόρμα, στη οποία «ανεβαίνουν» επιχειρήσεις προς αναδιάρθρωση και ήδη, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει στο χαρτοφυλάκιο της τέσσερα πολύ γνωστά ονόματα, μέχρι σήμερα.

Μαθαίνουμε μάλιστα ότι γι' αυτή, την τελευταία περίπτωση, σύντομα η KKR θα βγει προς αναζήτηση κεφαλαίων, ύψους 50 εκατ ευρώ, για να καλυφθούν οι ανάγκες της εταιρίας. Πρόκειται για μια καλή περίπτωση, για όποιον ενδιαφέρεται για το project και φαίνεται να είναι αρκετοί, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό (κυρίως). Οι πληροφορίες μάλιστα επιμένουν ότι θα έχουμε σύντομα νέα απ΄ το συγκεκριμένο μέτωπο.