Skip to main content

Μία νύχτα γεμάτη μυστικά στο... ερημωμένο Μακεδονία Παλλάς (video)

Περισσότεροι από 200 μαυροντυμένοι επισκέπτες έζησαν μία... παράξενη χειμωνιάτικη νύχτα, στο κλειστό, λόγω ανακαίνισης, εμβληματικό ξενοδοχείο

Σε σκηνικό θρίλερ μετατράπηκε απόψε το Μακεδονία Παλλάς, μια ημέρα μετά το προσωρινό κλείσιμό του, μέχρι τον Απρίλιο, για λόγους ανακαίνισης.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 200 μαυροντυμένοι επισκέπτες, έζησαν μία παράξενη χειμωνιάτικη νύχτα, στο κλειστό και έρημο, λόγω ανακαίνισης, ξενοδοχείο της πόλης.

Φορώντας μαύρα ρούχα και λευκά κασκέτα με το logo του πρότζεκτ ανακαίνισης του ξενοδοχείου, τα οποία παρέλαβαν στην είσοδο, έσπευσαν στο Makedonia Palace, το ισόγειο του οποίου μετατράπηκε για ένα βραδυ σε αίθουσα κινηματογράφου.

Η ταινία που προβλήθηκε δεν ήταν άλλη από τη θρυλική «Λάμψη» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, πολλές σκηνέςτης οποίας εκτυλίσσονται σε ένα ξενοδοχείο. Φυσικά, η υπόθεση της αριστουργηματικής ταινίας ταίριαζε εξαιρετικά στο περιβάλλον προβολής.

Η οργάνωση της εκδήλωσης έγινε από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την Parallaxi και το Parthenώn Film Festival, σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το US Consulate Thessaloniki και το Makedonia Palace, και με τη χορηγία της Schweppes, οι οποίοι προσκάλεσαν τον κόσμο σε μια νύχτα γεμάτη μυστικά, μια νύχτα που θα φωτίσει μια παράξενη λάμψη...

Μία από τις εκπλήξεις ήταν όταν μπροστά στα μάτια των θεατών ζωντάνεψαν οι αδερφές-φαντάσματα που παίζουν στο γνωστό θρίλερ. Την ίδια ώρα που εμφανίστηκαν στο κινηματογραφικό πανί, ταυτόχρονα έκαναν την εμφάνισή τους και... ζωντανές μέσα στην αίθουσα, με δύο ηθοποιούς ντυμένες και βαμμένες να τις υποδύονται.

Στο ίδιο κλίμα, το μπαρ του Μακεδονία Παλλάς, φιλοξένησε για λίγα λεπτά τον «Τζακ Νίκολσον» να πίνει το ποτό του, την ώρα που η αντίστοιχη σκηνή παιζόταν στην άλλη άκρη της αίθουσας.

Οι θεατές ξαφνιάστηκαν έως και τρόμαξαν σε αρκετές στιγμές στη διάρκεια της ταινίας καθώς σε νευραλγικά σημεία του έργου, πότε εμφανιζόνταν ένα παιδάκι να τρέχει, πότε μια γυναίκα με ένα τσεκούρι στο χέρι και άλλοτε αντηχούσαν στο ξενοδοχείο ήχοι βγαλμένοι από σκηνές του θρίλερ.

Εντυπωσιακό ήταν και το τέλος της προβολής θρίλερ, με έναν ηθοποιό να αναβιώνει μπροστά στα μάτια των θεατών την γνωστή σκηνή με το τσεκούρι.