Skip to main content

Μια παλιά «φιλία» που κρατά - Η συνάντηση Γουάτσα με τον Σαμαρά

Ο Αντ. Σαμαράς είχε συναντηθεί πολλάκις με τον Πρεμ Γουάτσα, σε μια προσπάθεια, να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον του.

Οι παλιές φιλίες δεν ξεχνιούνται. Έτσι, όπως γίνεται τώρα γνωστό, μεταξύ των πολιτικών και οικονομικών παραγόντων που συνάντησε κατά την εδώ παραμονή του ο επικεφαλής του καναδικού fund Fairfax, Πρεμ Γουάτσα, ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς.

Το γεγονός δεν προκαλεί σε κανέναν εντύπωση. Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, ο κ. Σαμαράς είχε συναντηθεί πολλάκις με τον κ. Γουάτσα, σε μια προσπάθεια, αρχικά να προσελκύσει το επενδυτικό του ενδιαφέρον και κατόπιν να το διευκολύνει να υλοποιήσει τους στόχους του. Το ίδιος είχε κάνει ο κ. Σαμαράς και με δεκάδες άλλους ξένους υποψήφιους επενδυτές, "ανοίγοντας δρόμους".

Είναι χαρακτηριστικό ότι επί των ημερών του σημειώθηκε ενδεχομένως το μεγαλύτερο κύμα εισροών ξένων κεφαλαίων στην χώρα μας. Ο τότε πρωθυπουργός ήταν διαθέσιμος προς συνάντηση με οποιονδήποτε μεγάλο ξένο επενδυτή επιθυμούσε να τον δει και μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις αναλάμβανε ο ίδιος την πρωτοβουλία να λύσει διάφορα γραφειοκρατικά ζητήματα. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και με την περίπτωση του Fairfax και του κ. Γουάτσα, ο οποίος επιστρέφοντας στην Ελλάδα έσπευσε να συναντηθεί και με τον κ. Σαμαρά.