Skip to main content

Μια σύλληψη στις επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής

Ευρείας κλίμακας αντιτρομοκρατική επιχείρηση πραγματοποίησαν το πρωί οι γερμανικές αρχές, προχωρώντας στη σύλληψη Τυνήσιου υπόπτου στη Φρανκφούρτη.

Ο 36χρονος Τυνήσιος σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης την περασμένη Πέμπτη, συνελήφθη το πρωί στη Φρανκφούρτη, χωρίς να προβάλει αντίσταση. Στον ύποπτο επιρρίπτεται ότι λειτουργούσε ως στρατολογητής και διακινητής του Ισλαμικού Κράτους και πως δημιούργησε ένα δίκτυο υποστηρικτών της τρομοκρατικής οργάνωσης προκειμένου να πραγματοποιήσει επίθεση στη Γερμανία. Η Bild αναφέρει επίσης ότι ο Τυνήσιος κατηγορείται, μεταξύ άλλων, και για την επίθεση εναντίον του Μουσείου Μπαρντό στην Τύνιδα της Τυνησίας, τον Μάρτιο του 2015, που είχε στοιχίσει τη ζωή 21 ανθρώπων.

Όπως προκύπτει από τις έρευνες των γερμανικών αρχών πάντως, μέχρι στιγμής δεν είχε επιλεγεί συγκεκριμένος στόχος στη Γερμανία καθώς ο σχεδιασμός βρισκόταν ακόμη σε πρώιμη φάση.

1.100 αστυνομικοί για δεκάδες εφόδους

Στο στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται συνολικά 16 ύποπτοι ηλικίας από 16 έως 46 ετών οι οποίοι κατηγορούνται για στήριξη ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης αλλά και την προετοιμασία επιθέσεων.Το πρωί η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε 54 κατοικίες, καταστήματα αλλά και τζαμιά στο κρατίδιο της Έσσης. Στην ευρείας κλίμακας αντιτρομοκρατική επιχείρηση, την οποία προετοίμαζαν οι αρχές εδώ και 4 μήνες, συμμετείχαν 1.100 αστυνομικοί ενώ στο επίκεντρο των ερευνών βρέθηκαν η Φρανκφούρτη, το Όφενμπαχ, το Ντάρμστατ και το Βισμπάντεν.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Έσσης Πέτερ Μπόιτ, η αστυνομία παρενέβη εγκαίρως. «Με τα μέτρα αυτά στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους ακραίους ισλαμιστές της Έσσης ότι παρακολουθούμε το χώρο πολύ στενά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «δεν ανεχόμαστε φανατικούς που απορρίπτουν την ελεύθερη και δημοκρατική συνταγματική τάξη της χώρας και οι οποίοι υπό τον μανδύα της ανεξιθρησκίας διαδίδουν μηνύματα μίσους, καλώντας σε μάχη κατά των αλλόδοξων».

dpa, bild.de / Κώστας Συμεωνίδης

Πηγή άρθρου: Deutsche Welle