Skip to main content

Μια τραγική «διαπραγμάτευση» με... τον γαλλικό Τύπο

Πώς το γραφείου του πρωθυπουργού κατάφερε να βάλει «απέναντι» του δύο από τις μεγαλύτερες ευρωπαικές εφημερίδες, τη Figaro και τη Liberation.

Η είδηση είναι λίγο παλιά, ωστόσο έχει την αξία της, γιατί αποκαλύπτει, σε όλο του το μεγαλείο, τον τρόπο με τον οποίο σκέπτονται και σχεδιάζουν την επόμενη μέρα, η κυβέρνηση και το πρωθυπουργικό γραφείο ειδικότερα. Όλοι θα θυμούνται, ενδεχομένως, το άρθρο που είχε δημοσιεύσει πριν ακριβώς μια εβδομάδα στη γαλλική εφημερίδα Λε Μοντ, ο κ. Αλέξης Τσίπρας. Εκείνο με το οποίο καλούσε τους λαούς της Ευρώπης να αντιληφθούν ότι το διακύβευμα για την επίτευξη μιας συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό, αλλά ευρύτερα ευρωπαικό.

Λοιπόν, όπως μόλις τώρα αποκαλύπτεται, η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε τη δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου όχι μόνο σε μια αλλά σε ...τρεις εφημερίδες. Για την ακρίβεια, το Μέγαρο Μαξίμου είχε προτείνει το άρθρο Τσίπρα, που τελικώς δημοσιεύθηκε στη Μοντ, σε άλλους δύο ανταγωνιστές της. Συγκεκριμένα, το «διαπραγματεύονταν» παράλληλα, με τη Φιγκαρό και τη Λιμπερασιόν!

Μπορείτε να φανταστείτε λοιπόν τι έγινε στα επιτελεία των δύο τελευταίων, όταν την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα είδαν το άρθρο που τους είχε προταθεί, δημοσιευμένο.

Τι κατάφερε με μια κίνηση το Μαξίμου; Να βάλει «απέναντι» του δύο από τις μεγαλύτερες ευρωπαικές εφημερίδες. Σε μια κρίσιμη - πάνω από όλα - περίσταση για την ίδια την χώρα και όταν υποτίθεται ότι ο "γαλλικός παράγων" εξακολουθεί να είναι ένας από τους ελάχιστους που συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα.