Skip to main content

Μιχαηλίδου: Μέσα στο 2022 πρόγραμμα απασχόληση ατόμων στο φάσμα του αυτισμού

Εντός του έτους ξεκινά το πιλοτικό πρόγραμμα υποστηριζόμενης απασχόλησης ατόμων στο φάσμα του αυτισμού, για απασχόληση έως και 200 άτομα.

Στη σημασία ένταξης των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η δήλωση της κ. Μιχαηλίδου έγινε κατά τον χαιρετισμό της στα εγκαίνια της κοινωνικής καφετέριας Sun City του Σωματείου Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής Ατόμων με Αναπηρία «Παναγία Ευαγγελίστρια» στην Ηλιούπολη.

Όπως υπογράμμισε η υφυπουργός Εργασίας, εντός του έτους, ξεκινά το πιλοτικό πρόγραμμα υποστηριζόμενης απασχόλησης ατόμων στο φάσμα του αυτισμού, το οποίο θα εξασφαλίσει απασχόληση σε έως και 200 άτομα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το πιλοτικό πρόγραμμα θα συνδυάζει τις θέσεις εργασίας με τα ενδιαφέροντα, τις δεξιότητες και τις δυνατότητες ενός ατόμου που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, ενώ παράλληλα θα ενσωματώνει υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης στην εργασία.

Η Δ. Μιχαηλίδου δήλωσε σχετικά πως «δημιουργούμε διαρκώς τις κατάλληλες συνθήκες για την κοινωνική ένταξη των συμπολιτών μας με αναπηρία. Προτεραιότητά μας είναι να βελτιώσουμε τη ζωή τους και να διασφαλίσουμε το δικαίωμά τους στην ανεξάρτητη διαβίωση σε μία συμπεριληπτική κοινωνία που μας χωρά όλες και όλους. Με μικρές και μεγάλες δράσεις διασφαλίζουμε την επαγγελματική κατάρτιση, τη διερεύνηση των προοπτικών απασχόλησης στην αγορά εργασίας και βέβαια αποτρέπουμε την ιδρυματοποίησή τους».