Skip to main content

Μιχαηλίδου: Oι επιχειρήσεις να στηρίξουν τις δημόσιες κοινωνικές δομές

Σε εκδήλωση για την εταιρική κουλτούρα συμμετείχε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η οποία μίλησε για την εταιρική κοινωνική ευθύνη.

Τη δέσμευση της κυβέρνησης να στηρίξει την προσπάθεια της επιχειρηματικής κοινότητας για επιχειρήσεις που διοικούνται πιο αποτελεσματικά, με διαφάνεια και σεβασμό σε σαφώς καθορισμένες εσωτερικές διαδικασίες, εξέφρασε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, από το βήμα της ημερίδας  «Παράγοντες που επηρεάζουν την εταιρική κουλτούρα και διακυβέρνηση» που πραγματοποιήθηκε απόψε  στα γραφεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας για τη σημασία της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι ο τομέας αυτός εκδιπλώθηκε τα τελευταία χρόνια σε συνθήκες πρωτόγνωρης ύφεσης. «Η κοινωνική πρόνοια είχε, έχει και θα έχει ανάγκη τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα», υπογράμμισε προσθέτοντας πως συχνά η παρέμβαση του ιδιωτικού τομέα είναι πιο αποτελεσματική καθώς μπορεί αν δράσει ταχύτερα.

Κάλεσε μάλιστα όλους να στρέψουν το βλέμμα στις δημόσιες προνοιακές δομές όχι για να ελαφρύνουν -όπως είπε- το κράτος αλλά «γιατί αυτοί οι φορείς συχνά μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας επιτελούν επι δεκαετίας σπουδαίο έργο με επαγγελματικό, υπέρβαση δυνάμεων και βέβαια ιστορική συνέχεια και συνέπεια».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο υπουργός Μακεδονίας -  Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο πρόεδρος του ΣΒΕΕ. Αθανάσιος Σαββάκης, η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, Ράνια Αικατερινάρη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης και ο Ευστάθιος Κουτσοχήνας, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

«Το brand name "Ελλάδα" μπορεί να γίνει ισχυρο αν δουλεύουμε όλοι μαζί», σημείωσε ο κ. Καράογλου. Αντίστοιχα ο κ. Σαββάκης σημείωσε πως η εταιρική κουλτούρα είναι ο βασικός παράγοντας για να επιτευχθούν οικονομικοί και κοινωνικοί παράγοντες. Αντίστοιχα η κ. Αικατερινάρη τόνισε πως η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας έφτιαξε πολιτικές, και κάλεσε τις διοικήσεις για να καταλάβουν γιατί είναι σημαντική η δημιουργία εταιρικής κουλτούρας. Από πλευράς του ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε ότι με την αλλαγή πλέον του οικονομικού μοντέλου και οι μικρές αλλά και οι μεσαίες επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση στο παγκόσμιο κεφάλαιο. Τέλος ο  κ. Κουτσοχήνας τόνισε ότι στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, ο ρόλος των επιχειρήσεων είναι ζωτικής σημασίας για την προαγωγή οικονομίας και κοινωνίας.