Skip to main content

Μιχαλήτσος: Ο Άρης η καλύτερη ομάδα - Αν περνούσε στο Κύπελλο, θα ήταν το φαβορί

Ο πρώην προπονητής του Άρη μίλησε για όσα συμβαίνουν στα πλέι οφ του πρωταθλήματος αλλά και για τον αποκλεισμό των κιτρινόμαρων από το κύπελλο

Τη δική του εκτίμηση για όσα συμβαίνουν στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, αλλά και την προσπάθεια του Άρη να κατακτήσει τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έκανε ο πρώην προπονητής του Άρη, Γιάννης Μιχαλήτσος μιλώντας στην TV100.

«Ο Άρης είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη ομάδα των πλέι οφ και πιστεύω ότι θα πάρει όλους τους βαθμούς, γιατί δεν έχει υποχρεώσεις στο κύπελλο, που έχουν οι άλλοι τρεις και είναι η πιο σταθερή ομάδα, με πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια και σταθερότητα όλη τη χρονιά», τόνισε ο πρώην προπονητής του Άρη.

Το φετινό όπλο του Άρη, σύμφωνα με τον κ. Μιχαλήτσο «είναι το βάθος πάγκου και η ομάδα είναι τρομερή από τη μέση και μπροστά, κάτι που είδαμε στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι αλήθεια ότι στο πρώτο, δεν ήταν καλός ο Άρης, γιατί τον μπλόκαρε ο αντίπαλος, αλλά με δυο κινήσεις του προπονητή στο δεύτερο ημίχρονο, όλα άλλαξαν και το 2-0 θα μπορούσε να ήταν και 4-0».

Για τον Κώστα Μήτρογλου υπογράμμισε ότι «κάποτε ήταν ο καλύτερος φορ στην Ελλάδα, το είχα δηλώσει. Τώρα, είναι πίσω και το βασικότερο είναι ότι δεν πιέζει τους αντίπαλους αμυντικούς, εκεί όπου βασίζεται ο φετινός Άρης. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από τις 16 νίκες έχει μηδέν παθητικό στις 15. Αυτό γίνεται γιατί η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση. Όλοι τρέχουν και πιέζουν, αυτό ο Μήτρογλου αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να το κάνει, λόγω έλλειψης προπονήσεων».

Για το ερχόμενο αγώνα του Άρη κόντρα στην ΑΕΚ ο κ. Μιχαλήτσος επισήμανε ότι «θα παίξει ρόλο η κούραση του αντιπάλου, υα κενά στην αμυντική λειτουργία της, η ΑΕΚ είναι προβληματική, αλλά ο Άρης δεν πρέπει να σκέφτεται τι κάνει ο αντίπαλος, αλλά τι κάνει αυτός. Να μην βλέπει τους αντιπάλους, αλλά να θέλει να κερδίζει μόνο αυτός, κάτι που ξέρει ο Μάντζιος, ο οποίος παίρνει άριστα για τη διαχείριση του έμψυχου υλικού και βλέπετε ότι μπαίνουν και βγαίνουν χωρίς γκρίνια. Αυτό είναι επίτευγμα του προπονητή και όλης της ομάδας, που έχει άριστο κλίμα στα αποδυτήρια».

Παράλληλα τόνισε ότι «ο μεγάλος άτυχος φέτος είναι ο κόσμος του Άρη, που δεν είχε τη δυνατότητα να δει την ομάδα να παίζει μπάλα και να την χειροκροτεί μέσα στο γήπεδο. Θα ήταν sold out σε όλα τα παιχνίδια φέτος, με την πορεία του Άρη και η διοίκηση έχασε πολλά λεφτά από τις εισπράξεις των αγώνων, ενώ η βοήθεια προς την ομάδα θα ήταν πολύ μεγάλη».

Καταληκτικά ο πρώην προπόνητης του Άρη τόνισε ότι «με πονάει, όπως και όλους τους Αρειανούς, ο τρόπος που αποκλεισθήκαμε από τον Ολυμπιακό, από μια φάση που συμβαίνει σε γήπεδα, αλλά δεν έπρεπε να συμβεί σε εμάς, γιατί ο Άρης εάν περνούσε τον Ολυμπιακό, θα έπαιρνε το κύπελλο κατά 80%, γιατί είναι καλύτερη ομάδα από τις άλλες τρεις».