Skip to main content

Μιχαΐλοφ (Βουλγαρία): Ανακαίνιση στο ΟΑΚΑ - μεγαλώνει η Τούμπα

Ο πρόεδρος της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στάθηκε στην ετοιμότητα της Ρουμανίας τονίζοντας πως η χώρα του βρίσκεται «στη χειρότερη θέση»

Για τα γήπεδα των τεσσάρων βαλκανικών χωρών (Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία) που ετοιμάζονται να διεκδικήσουν από κοινού το Euro 2028 - Μundial 2030 τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Μπόρισλαβ Μιχαΐλοφ.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα πραγματοποιήθηκε στη Σόφια η συνάντηση των τεσσάρων βαλκανικών χωρών με σκοπό την προετοιμασία της κοινής υποψηφιότητας για τη διεκδίκηση των δύο μεγάλων εθνικών διοργανώσεων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχαΐλοφ αποκάλυψε πως η χώρα μας σκοπεύει να ανακαινίσει το ΟΑΚΑ αλλά και να αυξήσει τη χωρητικότητα του γηπέδου της Τούμπας.   

Χαρακτηριστικά, ο ποδοσφαιρικός ηγέτης της γειτονικής χώρας ανέφερε:

«Δεν είμαι σε θέση να κάνω εκτιμήσεις για τους συναδέλφους μου και τις χώρες τους. Νομίζω όμως πως η Ρουμανία είναι πιο έτοιμη καθώς θα φιλοξενήσει τέσσερα παιχνίδια για το Euro 2020.

Έχουν νέα στάδια σε Βουκουρέστι, Κραϊόβα. Η Σερβία έχει πολλά πρότζεκτ. Προχωρούν στην κατασκευή ενός νέου εθνικού σταδίου με εγγυημένη χρηματοδότηση. Οι Έλληνες θα ανακαινίσουν το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και ο ΠΑΟΚ θα αυξήσει την χωρητικότητα της Τούμπας. Επίσης υπάρχει ένα καινούργιο γήπεδο στην Κρήτη. Αν και δεν ακούγεται ευχάριστο η Βουλγαρία είναι στη χειρότερη θέση».