Skip to main content

Μηχανιώνα: Εγκαίνια στο Κέντρο Επιμόρφωσης της σχολής εμποροπλοιάρχων

Λύση σε ένα πάγιο αίτημα της ναυτιλιακής κοινότητας για ταχύτερη εξυπηρέτηση των ναυτικών μέσω ειδικών σχολείων πιστοποίησης.

Τα εγκαίνια του Κέντρου Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (Κ.Ε.Σ.Ε.Ν.) Μακεδονίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Νέα Μηχανιώνα, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνου και παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Με την άμεση πλέον ενεργοποίηση του ΚΕΣΕΝ Μακεδονίας αντιμετωπίζεται ένα πάγιο αίτημα της ναυτιλιακής κοινότητας για διεύρυνση της δυνατότητας υποστήριξης και ταχύτερης εξυπηρέτησης των ναυτικών μέσω ειδικών σχολείων πιστοποίησης.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η Γενική Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης, ο Β' Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Ιωάννης Αργυρίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης, εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης αφού ευχαρίστησε την Συν–Ένωση, της Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, για την άμεση ανταπόκριση της στην πλήρη αποκατάσταση των κτιριακών υποδομών του ΚΕΣΕΝ Μακεδονίας, υπογράμμισε ότι το «υπουργείο θα επιδιώκει πάντα την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και της πιστοποίησης των ναυτικών ανταποκρινόμενο πάντα στα διεθνή πρότυπα εκπαίδευσης και πιστοποίησης των ναυτικών».

Τέλος, ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε την άμεση προτεραιότητα που δόθηκε αφενός για να εξασφαλιστεί το απαραίτητο διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, και αφετέρου για να διασφαλιστεί ο κατάλληλος εξοπλισμός για τις ανάγκες εκτέλεσης του εκπαιδευτικού έργου.