Skip to main content

Μηχανιώνα: Προγραμματική σύμβαση για επισκευή του Λιμενικού Τμήματος

Δρομολογείται η Επισκευή - Συντήρηση του κτηρίου Α’ του Λιμενικού Τμήματος Ν. Μηχανιώνας - Στις 11.000 ευρώ ο προϋπολογισμός

Προγραμματική Σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Θερμαϊκού και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με σκοπό την έναρξη εργασιών για το έργο της Επισκευής – Συντήρησης του κτηρίου Α' του Λιμενικού Τμήματος της Ν. Μηχανιώνας.

Σύμφωνα με τον δήμο, το εν λόγω, παλαιό και μη λειτουργικό πλέον, διώροφο κτήριο, συνολικού εμβαδού 161,79 τ.μ., κατασκευάστηκε το 1950, με την εκτέλεση των εργασιών επισκευής να κρίνεται επιτακτική, ώστε να διασφαλιστούν οι ικανοποιητικές συνθήκες λειτουργίας, τόσο για τους εργαζομένους σε αυτό, όσο και για τους πολίτες που το επισκέπτονται.

Φορέας υλοποίησης του έργου, προϋπολογισμού 11.000,00 ευρώ και χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό του έργου «Επισκευές κτιρίων Λιμενικών Αρχών του Υπουργείου Ναυτιλίας», είναι ο Δήμος Θερμαϊκού, ο οποίος αναλαμβάνει την εκπόνηση της μελέτης και την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών.

Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται αφορούν στην καθαίρεση και την επισκευή επιχρισμάτων εσωτερικά και εξωτερικά του κτηρίου, στη συντήρηση των ηλεκτρολογικών και των υδραυλικών εγκαταστάσεων, στην αντικατάσταση των εξωτερικών και εσωτερικών κουφωμάτων, όπου αυτό απαιτείται, καθώς και στο συνολικό χρωματισμό του κτηρίου.

«Η εξασφάλιση ενός ασφαλούς και λειτουργικού περιβάλλοντος καθιστά θεμελιώδες δικαίωμα όλων των εργαζομένων, ώστε να είναι σε θέση να αποδίδουν κατά το βέλτιστο δυνατό τρόπο στις θέσεις, στα καθήκοντα και τις ευθύνες, στα οποία καλούνται να ανταπεξέλθουν. Η αναβάθμιση του Α΄ κτηρίου του Λιμενικού Τμήματος της Ν. Μηχανιώνας ήταν μια ανάγκη που εκκρεμούσε καιρό και η οποία ήρθε η στιγμή να καλυφθεί», επισήμανε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης.