Skip to main content

Μηχανογραφικό για δημόσια ΙΕΚ: Το ΦΕΚ για την εισαγωγή των υποψηφίων

Μία μεγάλη αλλαγή φέτος αφορά στη δυνατότητα χρήσης μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή στα δημόσια ΙΕΚ-Τι προβλέπει το ΦΕΚ

Τις ειδικότητες παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή καταρτιζόμενων στα Δημόσια ΙΕΚ, περιλαμβάνει ΦΕΚ και απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα, καθορίζονται οι ειδικότητες και ο αριθμός των εισακτέων ανά ΙΕΚ και ειδικότητα στα δημόσια ΙΕΚ, για τους τελειόφοιτους και τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις για το σχολικό έτος 2020-2021 οι οποίοι υποβάλλουν παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο.

Υπενθυμίζεται ότι μία μεγάλη αλλαγή φέτος αφορά στη δυνατότητα χρήσης μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή στα δημόσια ΙΕΚ. Παράλληλα με το γνωστό μηχανογραφικό θα υπάρξει ένα δεύτερο μηχανογραφικό για την εισαγωγή στα ΙΕΚ, το οποίο θα συμπληρώσουν όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να εγγραφούν σε αυτά, έχοντας μία δεύτερη επιλογή ενός άλλου δρόμου.

Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να συμπληρώσει και τα δύο ή ένα από τα δύο.

Το κριτήριο εισαγωγής στα ΙΕΚ θα είναι ο βαθμός απολυτηρίου. Ωστόσο εάν κάποιος υποψήφιος, όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα εισαχθεί και σε Πανεπιστήμιο αλλά και σε ΙΕΚ, τότε θα πρέπει να επιλέξει που θέλει να φοιτήσει.