Skip to main content

Μίχελ: Στον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη υπάρχουν τα πάντα

«Όταν εργάζεσαι σωστά, επαγγελματικά, θα βρει πάντα μια ευκαιρία να σε ευχαριστήσει», είπε για τον ισχυρό άνδρα του «Δικεφάλου» ο τεχνικός διευθυντής

Το εγκώμιο του Ιβάν Σαββίδη έπλεξε με δηλώσεις του σε ρωσική ιστοσελίδα ο Λούμπος Μίχελ υπογραμμίζοντας πως ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στηρίζει την ομάδα με κάθε τρόπο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής του «Δικεφάλου» στην ιστοσελίδα «marmazov.ru»:

«Στον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη υπάρχουν τα πάντα και οι παίκτες δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν για τίποτα. Ο ιδιοκτήτης ζει στο Ροστόφ. Ωστόσο είτε μέσω του τηλεφώνου ή του Skype υπάρχει επαφή και κάπως έτσι λειτουργεί ο σύλλογος. Επικοινωνεί με όλους μας, με τους διευθυντές, με τον προπονητή. Επιπλέον, έχει δύο γιους, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στη ζωή του συλλόγου.

Με μια λέξη, ναι, ο Σαββίδης ενημερώνεται διαρκώς για όλες τις εξελίξεις. Και όταν έρχεται στην Ελλάδα, ασχολείται για πολλές ώρες μέχρι αργά το βράδυ με την ομάδα. Μπορεί να καλέσει ανά πάσα στιγμή, είτε είναι πρωί ή βράδυ, δεν έχει σημασία. Αυτός είναι ο τρόπος της δουλειάς του. Πρόκειται για έναν ισχυρό, ενεργητικό άνθρωπο, αλλά και δίκαιο. Όταν εργάζεσαι σωστά, επαγγελματικά, θα βρει πάντα μια ευκαιρία να σε ευχαριστήσει».

Για το ποδόσφαιρο στην Ουκρανία:

«Είναι πολύ λυπηρό που μεγάλες ομάδες, όπως η Ντνίπρο και η Μέταλιστ, έχουν εξαφανιστεί από τον χάρτη. Όταν εργαζόμουν στην Ουκρανία, το πρωτάθλημα ήταν πολύ ισχυρό, με τουλάχιστον έξι ομάδες σε πολύ υψηλό επίπεδο. Τώρα, η Σαχτάρ προσπαθεί να κρατηθεί σ’ ένα υψηλό επίπεδο, αλλά όταν κερδίζει το πρωτάθλημα με διαφορά 20 βαθμών - αυτό είναι ένα ανησυχητικό φαινόμενο. Και πως θα μπορεί να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο, όταν δεν υπάρχει αντίπαλος;

Στο πρωτάθλημα σταμάτησαν να έρχονται σπουδαίοι παίκτες, μεγάλα ονόματα όπως ο Φερναντίνιο, ο Γουίλιαν, ο Ντάγκλας Κόστα, ενώ δεν υπάρχει η παλιά αντιπαλότητα με την Ντιναμό Κιέβου».

Για το φλερτ που υπήρχε ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ράζβαν Λουτσέσκου:

«Μιλάμε, υπάρχει επικοινωνία με τον Μιρτσέα Λουτσέσκου. Παρεμπιπτόντως, ο γιος του Ράζβαν ήταν υποψήφιος για τη θέση του προπονητή στον ΠΑΟΚ. Ήταν ανάμεσα στους τρεις τελευταίους υποψήφιους.

Υπήρξε μια μακρόχρονη συζήτηση και διαπραγμάτευση, αλλά στο τέλος, προτιμήθηκε ένας άλλος υποψήφιος. Παρ 'όλα αυτά, υπάρχει καλή εντύπωση για τον Ράζβαν. Για πολλά χρόνια ήταν στην Ξάνθη, και έχει αποκτήσει το σεβασμό όλων».