Skip to main content

Μίχελ: Θέλουμε τον Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ και μιλάμε μαζί του

Η εισήγηση μου ήταν να υπογράψουμε συμβόλαιο μαζί του, αλλά εγώ είμαι τεχνικός και όχι οικονομικός διευθυντής, είπε ο Σλοβάκος παράγοντας

Στην αποκάλυψη ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε συζητήσεις με την πλευρά του Αντελίνο Βιεϊρίνια, προκειμένο ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός να επιστρέψει στην Τούμπα, προχώρησε ο αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου, Λούμπος Μίχελ, στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς.

Όπως είπε ο Σλοβάκος παράγοντας των «ασπρόμαυρων», από κοινού με τον Ιβάν Σαββίδη θα αποφασίσουν εάν θα γίνει η τελική κίνηση για την απόκτησή του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίχελ:

«Είχα ραντεβού με τον μάνατζερ του, τα οικονομικά δεδομένα έχουν αναλυθεί, από εκεί και πέρα πρέπει να μιλήσω με τον ιδιοκτήτη και να πάρουμε μια απόφαση.

Κάθε μεταγραφή στο ποδόσφαιρο έχει 2 σκέλη. Το πρώτο είναι καθαρά το αθλητικό και η ανάλυση που γίνεται. Από αυτή την οπτική γωνία, ο Βιειρίνια έχει θέση στην ομάδα. Το δεύτερο είναι το οικονομικό, όπου είναι απόφαση της διοίκησης. Κάθε ομάδα έχει συγκεκριμένο μπάτζετ και συγκεκριμένα όρια. Η δική μου φιλοσοφία είναι να μην πληρώνουμε άλλες ομάδες για μετεγγραφές αλλά να κάνουμε το συμβόλαιο στον παίκτη.

Το πρόβλημα με άλλες χώρες είναι η φορολογία. Στην Τουρκία αν θέλεις να υπογράψεις έναν ποδοσφαιριστή με ένα εκατ. ευρώ, πρέπει να πληρώσεις 17% έξτρα φόρο, στην Ελλάδα είναι πιο υψηλή η φορολογία, μπορείτε να δείτε τι έγινε με τον Παναθηναϊκό…

Γενικά με τη φορολογία που υπάρχει στην Ελλάδα, γίνεται πιο δύσκολο να έρθει παίκτης μεγάλος. Η εισήγηση μου ήταν να υπογράψουμε συμβόλαιο μαζί του, αλλά εγώ είμαι τεχνικός διευθυντής και όχι οικονομικός διευθυντής».