Τετάρτη 8 Απριλίου 2020
x

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΕΚΑΣ

Η τροπολογία προωθεί τη μηδενική συμμετοχή της συγκεκριμένης κατηγορίας συνταξιούχων ως αντισταθμιστικό μέτρο για την παροχή που έχασαν

ν απαλλαγή και για το 2020 της συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη για όσους συνταξιούχους στερήθηκαν οριστικά το ΕΚΑΣ με τον νόμο Κατρούγκαλου του 2016, προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Υγείας.

Η τροπολογία κατατέθηκε σήμερα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και πρόκειται να ψηφιστεί εντός της ημέρας, όπως αναφέρει το nea.gr.

Η τροπολογία που είχε ήδη προαναγγελθεί προωθεί τη μηδενική συμμετοχή της συγκεκριμένης κατηγορίας συνταξιούχων ως αντισταθμιστικό μέτρο για την παροχή που έχασαν ενώ η απαλλαγή ισχύει από 1/1/2020 έως 31/12/2020.

Με την ίδια τροπολογία βελτιστοποιείται η διαδικασία χορήγησης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ), που δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας και είναι μόνο για νοσοκομειακή χρήση.

Ειδικότερα, εισάγονται ρυθμίσεις για διαδικασίες επιλογής από τους ασθενείς του σημείου παράδοσής τους και παραλαβής αυτών από τους ίδιους ή τρίτο για λογαριασμό τους, καθώς και η σύσταση τμημάτων φαρμακαποθήκης του ΕΟΠΥΥ για τη διακίνησή τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ