Skip to main content

Μύδρους εναντίον των σωφρονιστικών υπαλλήλων εξαπέλυσε ο Κοντονής

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τονίζει χαρακτηριστικά πως δεν έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη αλλά διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση

«Υβριστικό, ψευδές και παραπλανητικό» χαρακτηρίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής το δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας που κάνει λόγο «για συνδικαλιστική δίωξη» σε βάρος του προέδρου του σωματείου στο ΕΚΚΝ Βόλου.

Ο υπουργός διευκρινίζει πως δεν έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη αλλά διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση και τονίζει ότι «ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής απολαμβάνει της εμπιστοσύνης μου καθώς υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική. Αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί μέχρι ν’ αλλάξει συνολικά η εικόνα των φυλακών».

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού έχει ως εξής:

«Με λύπη διάβασα το υβριστικό, ψευδές και παραπλανητικό δελτίο Τύπου της Ο.Σ.Υ.Ε.. Ξεκαθαρίζω: Η συνδικαλιστική δράση, για την Κυβέρνηση της Αριστεράς, είναι απολύτως ελεύθερη. Καμιά πειθαρχική δίωξη δεν έχει ασκηθεί. Όμως, η δημοσιοποίηση απόρρητων πληροφοριών από υπαλλήλους, και μάλιστα σε μια υπόθεση με μεγάλες διαστάσεις για τη χώρα μας, είναι τουλάχιστον ερευνητέα. Για το λόγο αυτό διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση, από έμπειρο σωφρονιστικό υπάλληλο- Διευθυντή.

Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής απολαμβάνει της εμπιστοσύνης μου καθώς υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική. Αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί μέχρι ν’ αλλάξει συνολικά η εικόνα των φυλακών.

Σε τελική ανάλυση οι εργαζόμενοι στις φυλακές ξέρουν πια καλά ποιοι νοιάζονται γι αυτούς».

Υπενθυμίζεται ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι προχωρούν σε προειδοποιητικές στάσεις εργασίας, από τις 24 έως τις 27 Ιανουαρίου 2017. Σε ανακοίνωση τους καταγγέλλουν τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης «για άσκηση συνδικαλιστικής δίωξης» και « προσπάθεια φίμωσης του ελεύθερου και δημόσιου συνδικαλιστικού λόγου» με αφορμή δηλώσεις που έκανε, με την συνδικαλιστική του ιδιότητα, ο Πρόεδρος του Σωματείου τους στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», στις 15/12/2016 ,για την υπόθεση του Αφγανού που βίασε και σκότωσε μια 19χρονη κοπέλα στην Γερμανία.