Skip to main content

Μίκης Θεοδωράκης: Πέντε οι διαθήκες του μεγάλου μουσικοσυνθέτη -Τι αναφέρει για τον Κουρή

Η πρώτη διαθήκη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη συντάχθηκε το 2011, ενώ η τελευταία τον Απρίλιο του 2021 και η μία συμπληρώνει την άλλη.

Πέντε είναι συνολικά οι διαθήκες του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το MEGA, η πρώτη διαθήκη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη συντάχθηκε το 2011, ενώ η τελευταία τον Απρίλιο του 2021 και η μία συμπληρώνει την άλλη.

Επίσης, ο Μίκης Θεοδωράκης κάνει αναφορά και στον Νίκο Κουρή, τον «αυτοαποκαλούμενο Θεοδωράκη», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Τον ευχαριστεί που διαδίδει το έργο του και προτρέπει τους δικούς του ανθρώπους να μην του το απαγορεύσουν.

Όπως σημειώνεται στο MEGA, «δεν λέει ότι είναι γιος του, ότι είναι παιδί του, λέει ότι αυτοαποκαλείται Θεοδωράκης».

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, o κορυφαίος Έλληνας συνθέτης, μπορεί να μην τον χαρακτηρίζει ως γιο του, τηρεί ωστόσο την ίδια στάση που είχε και εν ζωή, αποδίδοντάς του το επώνυμο Θεοδωράκης, - «όπως υπογράφει και τον θεωρώ ως ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που έχουν συμβεί» - αναφέρεται στη σχέση τους και καλεί τους εκτελεστές της διαθήκης του και τα άτομα του περιβάλλοντός του να τον βοηθήσουν έτσι ώστε να συνεχίσει, απρόσκοπτα και χωρίς κανένα εμπόδιο, τη σημαντική εργασία που κάνει τα τελευταία χρόνια για την διάδοση του πλούσιου μουσικού έργου του μέσα από το διαδικτυακό ραδιόφωνο Mikis Radio.

Ο εκλιπών αναφέρεται στην συστηματική συνεργασία που είχε την τελευταία πενταετία με τον Νίκο Κουρή – Θεοδωράκη, εξάρει την ποιότητα της δουλειάς του, για την οποία όπως χαρακτηριστικά σημειώνει: «Καταβάλει πολύωρη και πολύμορφη προσπάθεια για να εξασφαλίσει την ποιοτική μετάδοση της μουσικής μου και γενικά το υψηλό επίπεδο των εκπομπών».

Παράλληλα, ζητεί από τους οικείους του να κάνουν μουσείο το σπίτι που διέμενε απέναντι από την Ακρόπολη, ενώ το ΙΧ αυτοκίνητό του το αφήνει σε ένα ίδρυμα.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε αναφερθεί πριν από μερικές ημέρες στην εκπομπή «T-Live» του Alpha για τις 5 διαθήκες του Μίκη Θεοδωράκη, τις είχε συντάξει καθώς μετά το 2015 είχαν συμβεί γεγονότα που τον έκαναν να αλλάξει την τελευταία του βούληση.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι το άνοιγμα της διαθήκης έρχεται στη σκιά των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη κατά του Νίκου Κουρή, του άνδρα που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη.

Μάλιστα, το Πρωτοδικείο με προσωρινή διαταγή, που εκδόθηκε στις 30/9/21, απαγορεύει στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα «Μίκης Θεοδωράκης» με επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του, έως ότου εκδικαστεί η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων.