Τρίτη 3 Αυγούστου 2021
x

ΜΥΚΟΝΟΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΠΡΟΣ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων εξετάζεται η άρση των έκτακτων μέτρων που επιβλήθηκαν στην Μύκονο το περασμένο σαββατοκύριακο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, κατά την οποία έχουν τεθεί επί τάπητος όλες οι νέες εξελίξεις όσον αφορά στην πανδημία.

Πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή, αναφέρουν ότι εξετάζεται η άρση των έκτακτων μέτρων που επιβλήθηκαν στην Μύκονο το περασμένο σαββατοκύριακο λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παραταρήθηκε στο νησί.

Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ τέθηκαν μια σειρά από έκτακτα μέτρα το περασμένο Σάββατο λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της πανδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές.

Ειδικότερα, τέθηκαν σε ισχύ τα παρακάτω μέτρα:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

-Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Στην αρχική απόφαση υπήρχε η επισήμανση ότι τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26 Ιουλίου στις 06:00 το πρωί.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, προτού ληφθούν νέες αποφάσεις θα υπάρξει ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Σύμφωνα με τις ίδες πληροφορίες, η επιτροπή εξετάζει επίσης το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, αλλά και το πώς θα υπάρξει μια γραμμή άμυνας για τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Πηγή: Καθημερινή
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ