Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
x

ΜΥΚΟΝΟΣ: ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ 138 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Συνολικά καταμετρήθηκαν 482 επιβάτες αντί του προβλεπόμενου μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού των 344 επιβατών - Συνελήφθη ο πλοίαρχος

Για επιβίβαση και μεταφορά υπεράριθμων επιβατών συνελήφθη χθες Πέμπτη το μεσημέρι στο λιμάνι της Μυκόνου ο πλοίαρχος του επιβατηγού ταχύπλοου «Sifnos Jet» σημαίας Κύπρου. Το πλοίο μετέφερε 138 επιβάτες παραπάνω κατά παράβαση των εκτάκτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, έπειτα από καταμέτρηση επιβατών, στο πλοίο -το οποίο προερχόταν από τον λιμένα Πάρου- διαπιστώθηκε ότι μετέφερε υπεράριθμους επιβάτες.

Συνολικά καταμετρήθηκαν 482 επιβάτες, αντί του προβλεπόμενου μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού των 430 που προβλέπει το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας του εν λόγω πλοίου, ενώ η ίδια εταιρεία στην ιστοσελίδα της κάνει λόγο για χωρητικότητα 500 επιβατών. Ωστόσο, στην πράξη η μεταφορική ικανότητα του πλοίου έπρεπε να περιοριστεί στο 80% δηλαδή σε 344 επιβάτες, σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα προστασίας λόγω COVID.

Aπό το Λιμεναρχείο Μυκόνου, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

(Φωτογραφία αρχείου)
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ