Skip to main content

Μικρές διακυμάνσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι επενδυτές στην Ευρώπη αξιολογούν τις επιχειρηματικές εξελίξεις, ενώ αναμένουν τις ανακοινώσεις για τα οικονομικά μεγέθη της JP Morgan. Σε υψηλό 15 μηνών έκλεισαν Dow Jones και Nikkei.
Με μικρές διακυμάνσεις κινούνται οι κυριότεροι, ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες στις συναλλαγές της Παρασκευής, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις εξελίξεις τόσο στο  επίπεδο της οικονομίας όσο και στο επιχειρηματικό μέτωπο. Σήμερα αναμένονται και τα οικονομικά μεγέθη της JP Morgan.

Σε επίπεδο περιφερειακών δεικτών, ο FTSE100 στο Λονδίνο σημειώνει κέρδη 0,27%, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,37%, ενώ στο Παρίσι ο CAC κινείται στο +0,59%.

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε σήμερα το πρωί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 μηνών μετά από την ενίσχυση που δέχθηκαν οι μετοχές της τεχνολογίες. Συγκεκριμένα, ο δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,68% και διαμορφώθηκε στις 10,982 μονάδες.

Σε υψηλό 15 μηνών στις 10.710,55 μονάδες (+0,28%) επέστρεψε και ο Dow Jones στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, παρά την πτώση στις λιανικές πωλήσεις τον Δεκέμβριο και την απροσδόκητη αύξηση στα επιδόματα ανεργίας.