Skip to main content

Μικρή άνοδος 0,71% στο κλείσιμο του ΧΑ

Στην αρχή της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε να υποχωρεί μετά την έκθεση της UBS, η οποία υποβαθμίζει τις τιμές-στόχους των ελληνικών τραπεζών, αλλά το κλίμα ανέστρεψε η ανακοίνωση για μείωση τ
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν τελικά στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών με το Γενικό Δείκτη Τιμών να κλείνει στις 2.383,62 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,71%.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο Γ. Δ. βρέθηκε να υποχωρεί με τις τράπεζες να δέχονται ισχυρές πιέσεις μετά την έκθεση της UBS, η οποία υποβαθμίζει τιμές-στόχους των ελληνικών τραπεζών, αλλά το κλίμα ανέστρεψε η ανακοίνωση για μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ το Νοέμβριο.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 260,2 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 6,2 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε θετική τροχιά. Τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι εξής: των Ασφαλειών κατά 4,78%, των Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κατά 2,14% και των Μέσων Ενημέρωσης κατά 1,86%.

Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι εξής: της Κοινής Ωφέλειας κατά 2,51%, της Υγείας κατά 2,19% και των Χημικών κατά 1,47%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20 ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,01%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε απώλειες κατά 0,25% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με κέρδη σε ποσοστό 0,01%.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 91 ενισχύθηκαν, 106 υποχώρησαν και 46 παρέμειναν αμετάβλητες.