Skip to main content

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Πέμπτη - Πού αναμένονται βροχές

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου ενώ μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα βορειοανατολικά αναμένονται αύριο, Πέμπτη, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο αναμένονται αραιές νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα είναι πυκνότερες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 16 έως 30, στη Θεσσαλία από 17 έως 33, στην Ήπειρο από 17 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 26, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 16 έως 29, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 18 έως 30 και στην Κρήτη από 16 έως 31 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση ενώ προς το βράδυ στο νότιο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους και τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και μετά το μεσημέρι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια.
Άνεμοι: Στα βόρεια νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.