Skip to main content

Μικρή βελτίωση του καιρού για τα Χριστούγεννα

Χαμηλές θερμοκρασίες , χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά, όπως και ισχυρούς ανέμους , δίνει η ΕΜΥ. Για αύριο Χριστούγεννα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές στα δυτικά πεδινά, χιόνια στα ορεινά και βα

Χαμηλές θερμοκρασίες , χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά, όπως και ισχυρούς ανέμους , δίνει το καιρικό δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα και αύριο, κάνοντας ωστόσο πρόβλεψη για κάποια βελτίωση του καιρού σε σύγκριση με τα πολύ έντονα φαινόμενα της Πέμπτης και της Παρασκευής.

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Εξασθένηση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο και χαμηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα έχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέχρι πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία 2 με 9 Κελσίου και, -2 με 6 βαθμούς Κελσίου , αντίστοιχα, για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Για αύριο Χριστούγεννα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές στα δυτικά πεδινά, χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία στο Ιόνιο καταιγίδες. Άνεμοι στα δυτικά, ανατολικοί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά, βόρειοι με την ίδια ένταση. Σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, παρά τους ισχυρούς ανέμους, κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, όπως και από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και την εξασθένηση των ανέμων, που σε πολλές θαλάσσιες περιοχές έφθαναν κατά τόπους και τα 9 μποφόρ.