Κυριακή 26 Μαΐου 2019
x

ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ... ΧΙΟΝΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ (ΦΩΤΟ)

Οι παρευρισκόμενοι είδαν αρκετές... «Χιονάτες» σε μία διαφορετική αναπαράσταση του παραμυθιού που τους μύησε στην αντίληψη της γλώσσα του σώματος.

Μία διαφορετική εικαστική performance με τίτλο «Snow white» της Γαλλίδας Catherine Baÿ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι το απόγευμα της Πέμπτης στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Οι παρευρισκόμενοι είδαν αρκετές... «Χιονάτες» σε μία διαφορετική αναπαράσταση του γνωστού παραμυθιού που τους μύησε στην αντίληψη της γλώσσα του σώματος.H performance ήταν βασισμένη στο project «Blanche Neige» της Catherine Baÿ, με ειδική χορογραφία σε πρώτη παρουσίαση για τα 53α Δημήτρια του δήμου Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.Η Catherine Baÿ είναι καλλιτέχνιδα αναπτύσσει performances με βάση την αναπαράσταση ενός θέματος ή ενός αντικειμένου που ο καθένας είναι σε θέση να ταυτιστεί. Παρατηρεί σχολαστικά τους κοινωνικούς κώδικες που σχετίζονται με αυτά τα στοιχεία προκειμένου να τους χειριστεί και να τους υπονομεύσει με απροσδόκητους τρόπους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ