Skip to main content

Μικροί και μεγάλοι «εξερευνητές» στην Open Day του ΙΜΕΤ/ ΕΚΕΤΑ

Η εκδήλωση έγινε την Κυριακή και έδωσε στους επισκέπτες την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Ινστιτούτου και να μάθουν για το έργο του.

Μια ξεχωριστή μέρα είχαν την ευκαιρία να βιώσουν όσοι επισκέφθηκαν το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ/ ΕΚΕΤΑ), την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της Open Day για μικρούς και μεγάλους.

Η εκδήλωση, που πλέον θα αποτελεί θεσμό για το Ινστιτούτο (την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου), έδωσε στους πολυπληθείς επισκέπτες την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του ΙΜΕΤ, να γνωρίσουν το έργο του, να δουν και να αγγίξουν από κοντά σημαντικά ερευνητικά τεχνολογικά επιτεύγματα και να μάθουν για το μέλλον των μεταφορών.

Ο διευθυντής του ΙΜΕΤ  Ευάγγελος Μπεκιάρης πραγματοποίησε ενημέρωση για τα επαγγέλματα και τις μεταφορές του μέλλοντος, ενώ πολλοί ήταν οι νέοι που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, καθώς η πρόεδρος της Ένωσης Ερευνητών, δρ Μαρία Κωνσταντοπούλου παρουσίασε το επάγγελμα του ερευνητή και τις προοπτικές του.

Παράλληλα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην οδική ασφάλεια, με παιδικό θεατρικό που διασκέδασε και ευαισθητοποίησε τα παιδιά, στα οποία μοιράστηκαν παιχνίδια που εκτυπώθηκαν επιτόπου από 3D εκτυπωτές.

Τις εντυπώσεις κέρδισαν ο Δυναμικός Προσομοιωτής Οδήγησης αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας, αλλά και τα Ηλεκτρικά Οχήματα, που παρουσιάστηκαν από τους ερευνητές και τους ειδικούς τεχνικούς επιστήμονες του ΙΜΕΤ.

Το ραντεβού της OPEN DAY του ΙΜΕΤ ανανεώθηκε για την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου 2018.