Skip to main content

«Μικροί μαθητές για έξυπνες πόλεις» - Δράσεις ρομποτικής στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Στο πρόγραμμα ρομποτικής με τίτλο «μικροί μαθητές για έξυπνες πόλεις» θα συμμετάσχουν περίπου πεντακόσιοι μαθητές από δέκα δημοτικά σχολεία της πόλης.

Έξυπνες κατασκευές αλλά και τις δικές τους ιδέες για μια έξυπνη πόλη παρουσίασαν στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, και στην αντιδήμαρχο Παιδείας, Ιωάννα Κοσμοπούλου, μικροί μαθητές που συμμετέχουν στις δράσεις ρομποτικής που αυτές τις μέρες φιλοξενούνται στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Στο πρόγραμμα ρομποτικής με τίτλο «μικροί μαθητές για έξυπνες πόλεις» θα συμμετάσχουν περίπου πεντακόσιοι μαθητές από δέκα δημοτικά σχολεία της πόλης, που θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα τετράωρο εργαστήριο, το οποίο συνδυάζει τη ρομποτική με την έννοια της έξυπνης πόλης. Όπως εξήγησε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου πρόκειται για μια δράση την οποία στηρίζει ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. «Μέσα από τα εργαστήρια αυτά τα παιδιά οραματίζονται την πόλη του μέλλοντος, γράφουν τις επιθυμίες τους και φτιάχνουν μια μακέτα. Στο δεύτερο σκέλος φτιάχνουν το δικό τους έξυπνο αυτοκίνητο που διαθέτει αισθητήρες. Εξοικειώνονται με τον τρόπο αυτό με τη ρομποτική αλλά και με την έννοια της έξυπνης πόλης», εξήγησε η αντιδήμαρχος.