Skip to main content

Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αναρχικών στη Ναυαρίνου (video)

Οι δύο πλευρές φώναξαν υβριστικά συνθήματα και απειλές η μία εναντίον της άλλης, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμπλοκή. Η πορεία συνέχισε επί της Τσιμισκή.

Ένταση σημειώθηκε κατά την πορεία που πραγματοποιούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης διαδηλωτές κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και της παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, ενώ η πορεία βρισκόταν στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Δημητρίου Γούναρη, συναντήθηκε με κάποια άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Οι δύο πλευρές άρχισαν να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα και απειλές η μία εναντίον της άλλης. Δυνάμεις των ΜΑΤ δημιούργησαν φραγμό ανάμεσα στις δύο ομάδες και δεν υπήρξε συμπλοκή. Τελικά οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με ομιλητές την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και τον πρώην υπουργό, Νίκο Παρασκευόπουλο.

Παράλληλα, αντιεξουσιαστές είχαν πραγματοποιήσει αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καμάρα, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21:00.