Skip to main content

Μικροεπεισόδια σε ομιλία της Διαμαντοπούλου

Μικροεπεισόδιο δημιουργήθηκε σήμερα, στη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε σε αίθουσα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, ενώπιον της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου.
Μικροεπεισόδιο δημιουργήθηκε σήμερα, στη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε σε αίθουσα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, προκειμένου μαθητές και καθηγητές από δεκάδες σχολεία όλης της χώρας να παρουσιάσουν τις καινοτομίες τους στις νέες τεχνολογίες, ενώπιον της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου και του γενικού γραμματέα Βασίλη Κουλαϊδή.

Οι φωνές της χορωδίας των παιδιών του Κέντρου Αποκατάστασης Τυφλών και του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης, άνοιξαν την εκδήλωση, με γνωστά τραγούδια, ελληνικά και ξένα.

Αμέσως μετά, όμως, μικρή ομάδα ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, ξεδίπλωσε πανό μέσα στην αίθουσα και άρχισε να φωνάζει συνθήματα εναντίον της υπουργού. Ενας από τους άνδρες ασφαλείας της κ. Διαμαντοπούλου, ο οποίος επιχείρησε να τους πείσει να κατεβάσουν το πανό, να ηρεμήσουν για να μιλήσει η υπουργός, κυκλώθηκε από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είδαν το υπηρεσιακό του περίστροφο, αφού ο αστυνομικός έπεσε κάτω. Τότε, άρχισαν πάλι να φωνάζουν συνθήματα εναντίον της υπουργού. Ο αστυνομικός βγήκε από την αίθουσα και η υπουργός Παιδείας ανέβηκε στο βήμα και μίλησε για την αριστεία και την καινοτομία, στην οποία επιδίδονται πολλοί εκπαιδευτικοί, οι οποίοι, όπως τόνισε η υπουργός, κάνουν λαμπρή δουλειά στα σχολεία.

Αργότερα, σε δηλώσεις της, η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι η εκδήλωση θα ολοκληρωνόταν και ότι θα παρουσιαστούν τα έργα των εκπαιδευτικών, θα προβληθεί η δουλειά τους και θα επιβραβευθεί, ενώ τόνισε ότι δεν θα επικρατήσει η λογική εκείνων που αρνούνται την αριστεία.

Το μεσημέρι, αναγνώσθηκε μήνυμα του πρωθυπουργού, στο οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα σχολεία μας έχουν σπουδαίους ανθρώπους που δίδουν τη μάχη μέσα από τη δουλειά τους, έμπρακτα και καθημερινά. «Στην προσπάθειά σας αυτή να ανοίγετε νέους δρόμους, θα είμαστε δίπλα σας», ανέφερε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

Στο τέλος της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν και οι εκατό εκπαιδευτικοί που πρωτοπορούν. Ανάμεσα στις καινοτομίες των μαθητών και των δασκάλων τους, αναφέρουμε ενδεικτικά ένα ρομποτικό μπιλιάρδο, κατασκευή ηλεκτρονικής σκακιέρας-κλεψύδρας, εκπαιδευτική ρομποτική, αυτοανάφλεξη χαρτιού με συμπίεση αέρα, πρόγραμμα αντιμετώπισης δυσκολιών μάθησης, κ.λπ.