Skip to main content

Μικρότερη ΔΕΗ στον ηλεκτρισμό, μεγαλύτερη ως εταιρεία

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε ότι «εφόσον η επιχείρηση είναι εκτεθειμένη στον σκληρό ανταγωνισμό και θα είναι ακόμη δυσκολότερα τα πράγματα»

Την αλλαγή του μοντέλου που διέπει τις σχέσεις ανάμεσα στην ΔΕΗ και την πολιτεία, ζήτησε από το βήμα του 38ου συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ πού πραγματοποιείται στην Πτολεμαΐδα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε ότι «εφόσον η επιχείρηση είναι εκτεθειμένη στον σκληρό ανταγωνισμό και θα είναι ακόμη δυσκολότερα τα πράγματα το επόμενο διάστημα, θα πρέπει να μας δοθούν τα εφόδια για να ανταπεξέλθουμε σε αυτό τον ανταγωνισμό».

Μίλησε για την ΔΕΗ του μέλλοντος που θα είναι μικρότερη στον ηλεκτρισμό της Ελλάδας αλλά πολύ μεγαλύτερη ως επιχείρηση, με νέα προϊόντα στο εσωτερικό και επέκταση στο εξωτερικό. Οι προτάσεις, τα σχέδια και οι δράσεις που έχει καταστρώσει η διοίκηση, όπως εξήγησε, θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα. Ανέφερε ότι για να έχουν επιτυχία τα προσδοκώμενα σχέδια θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο εσωτερικό της εταιρείας, να εκσυγχρονιστεί και να γίνει περισσότερη αποδοτική, και ζήτησε από τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια ως μια γροθιά.