Skip to main content

Μηλιός: Κακόπιστη η εμμονή περί επιστροφής μου στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο μοναδικός λόγος που δέχτηκε τη θέση του Προέδρου του Φεστιβάλ ήταν η θέλησή του να στηρίξει τους στόχους του Φεστιβάλ, υποστηρίζει ο κ. Μηλιός.

«Απόψεις δεν άλλαξα όπως δεν άλλαξε πολιτική η κυβέρνηση», δηλώνει ο Γιάννης Μηλιός, υποστηρίζοντας ότι μοναδικός λόγος που δέχτηκε τη θέση του Προέδρου του "Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ" ήταν η θέλησή του να στηρίξει τους στόχους του Φεστιβάλ.

Με δήλωσή του, την οποία ανήρτησε στην προσωπική ιστοσελίδα του, ο πρώην υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μηλιός χαρακτηρίζει αφελή και κακόπιστη την εμμονή διαφόρων στο σενάριο περί "συναλλαγής", πρόθεσης νομιμοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής, ή "επιστροφής στον ΣΥΡΙΖΑ".

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μηλιού:

«Αποδέχθηκα τη θέση του Προέδρου του "Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ" για να στηρίξω το έργο που έχει αναλάβει ο από χρόνια φίλος, εξαιρετικός καλλιτέχνης και διανοούμενος Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.

Μοναδικό μου κίνητρο και σκοπός είναι να συνεισφέρω στη διοίκηση και τους στόχους του Φεστιβάλ, από μια θέση μη κυβερνητική και άμισθη. Διότι ο Πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στη νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική βαρβαρότητα που μας περιβάλλει.

Η διαδρομή μου και οι θέσεις μου για την πολιτική, την εξουσία, την οικονομία και την κοινωνία είναι γνωστές και δεν τις έκρυψα ποτέ.

Δεν έκρυψα την προηγούμενη στράτευσή μου στον ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του, και δεν έκρυψα την πλήρη διαφωνία και αποχώρησή μου από αυτόν το καλοκαίρι του 2015, μετά την ψήφιση του καταστροφικού για τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία τρίτου μνημονίου, όπως έχω άλλωστε πολλές φορές και δημόσια εξηγήσει και αναλύσει. Δημόσια εξ’ άλλου είχα διαφωνήσει, ανοιχτά και επώνυμα, με ζητήματα στρατηγικής και πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, γεγονός που με οδήγησε να μη θέσω υποψηφιότητα για βουλευτής και να αρνηθώ υπουργικές και άλλες θέσεις άσκησης κυβερνητικής πολιτικής.

Απόψεις δεν άλλαξα όπως δεν άλλαξε πολιτική η κυβέρνηση, που συνεχίζει να εφαρμόζει το μνημόνιο. Είναι επομένως προφανές ότι δεν θα πάψω να εκφράζω τις πολιτικές μου απόψεις και να δραστηριοποιούμαι όπου και όπως κρίνω ότι μπορώ, για να συμβάλω στον αγώνα για την ανατροπή της συνεχιζόμενης λιτότητας, των μνημονίων και της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής από τη σκοπιά των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας.

Η εμμονή συνεπώς διαφόρων στο σενάριο περί "συναλλαγής", πρόθεσης νομιμοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής, ή "επιστροφής στον ΣΥΡΙΖΑ" είναι από αφελής έως κακόπιστη και ως εκ τούτου δεν με αφορά».

 

εστιβάλ.