Skip to main content

Μυλόπουλος: Ανοίγει η όρεξη των εργολάβων για αποζημιώσεις στο μετρό

Ο πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ το έργο έχει δρομολογηθεί έρχεται να ανατρέψει το σχεδιασμό.

Ως την πιο οικονομική λύση χαρακτήρισε για μια ακόμα φορά αυτή της παραμονής των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου ο πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος.

Όπως είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο κ. Μυλόπουλος αν αυτή η συζήτηση για το κόστος γινόταν το 2015 από μηδενική βάση, όντως η παραμονή των αρχαιοτήτων είναι πιο ακριβή λύση.

«Σήμερα όμως που υπάρχουν οι μελέτες, έχουν βγει οι σχετικές άδειες, έχουν ήδη γίνει εργασίες 5 εκατ. ευρώ και το έργο προχωρά, η λύση της απόσπασης και της επανατοποθέτησης καθίσταται πλέον πιο ακριβή», σημείωσε.

«Οι μελέτες υπάρχουν και αυτό αποδείχθηκε», τόνισε ο κ. Μυλόπουλος και διευκρίνισε πως η εκπόνησή τους ξεκίνησε το 2017 και το 2018 ξεκίνησε το έργο. «Οι εργασίες στο πρώτο επίπεδο έχουν ολοκληρωθεί, τα αρχαία έχουν καλυφθεί και με βάση τον προγραμματισμό εντός του 2020 θα ξεκινούσαν οι εργασίες στο μεγάλο βάθος των 27 μέτρων, κάτω από τα αρχαιολογικά ευρήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης πρόσθεσε πως κάτω στη Βενιζέλου, στα 30 μέτρα, είναι διανοιγμένες ήδη οι δίδυμες υπόγειες σήραγγες.  «Άρα έχουμε περάσει από εκεί, έχουμε ανοίξει τα τούνελ, ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει και το έδαφος είναι πάρα πολύ ασφαλές», τόνισε.

Σε ότι αφορά το κόστος του έργου είπε ότι το γνωρίζουν αλλά δεν έχει γίνει η τελική διαπραγμάτευση με τον εργολάβο. Είπε ότι επιπλέον κόστος ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ και ότι πλέον «με τους χειρισμούς της κυβέρνησης ανοίγει η όρεξη των εργολάβων για αποζημιώσεις».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ το έργο έχει δρομολογηθεί έρχεται να ανατρέψει το σχεδιασμό, προκαλεί διχασμό και οδηγεί σε μεγάλες καθυστερήσεις το Μετρό της Θεσσαλονίκης.

«Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν διαχειριστήκαμε εμείς σωστά τη λύση που υπήρχε. (Το πρόβλημα) είναι ότι κάποιοι ήρθαν από το πουθενά να αμφισβητήσουν μία λύση η οποία υπήρχε και η οποία κατασκευάζεται» υπογράμμισε ο κ. Μυλόπουλος.