Skip to main content

Μυλόπουλος: Εντός του μηνός θα παραδοθεί και ο σταθμός Παπάφη

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, δήλωσε ότι είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

«Είναι η πρώτη φορά που το έργο προχωρά αποδεδειγμένα μετά το συντριβάνι. Ο σταθμός «Ευκλείδης» ολοκληρώνεται κατασκευαστικά και ο επόμενος θα είναι ο σταθμός «Παπάφη», εντός του μηνός θα παραδοθεί και αυτός», δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος στο radio North 98.

Ο κύριος Μυλόπουλος τόνισε αναφορικά με την εξέλιξη των εργασιών πως «ο πρώτος συρμός είναι στη θέση του. Στόχος τέλος καλοκαιριού, με αρχές φθινοπώρου να ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια. Είναι στην τελική ευθεία για την πλήρη παράδοση της γραμμής της Θεσσαλονίκης στο τέλος του 2020».

Όσον αφορά τις επεκτάσεις «εντός του 2021 προγραμματίζεται η γραμμή Καλαμαριάς», δήλωσε ο κύριος Μυλόπουλος και πρόσθεσε για τις επεκτάσεις προς δυτικά και αεροδρόμιο πως στόχος είναι να ξεκινήσουν και στα δυο μέτωπα οι εργασίες το 2021 και να ενταχθούν για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό «είμαι σε ανοιχτή γραμμή με τον νέο δήμαρχο. Σε επικοινωνία που είχα με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα αφού εκλέχθηκε και μετά μου δήλωσε πως επιθυμία του είναι το έργο να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί». Ο Γιάννης Μυλόπουλος γνωστοποίησε επίσης πως ο Κωνσταντίνος Ζέρβας του έχει ζητήσει ξενάγηση στο έργα «προκειμένου να έχει μια πρώτη δική του άποψη για το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης».