Skip to main content

Μινέρβα: Με περιορισμό των δαπανών αντιμετωπίζει την κρίση

Μέρισμα 0,06 ευρώ θα διαθέσει στους μετόχους της η βιομηχανία εσωρούχων Μινέρβα για τη χρήση του 2009.
Περικοπές δαπανών σε όλα τα επίπεδα και έμφαση στην παραγωγή νέων προϊόντων, καθώς και στην προώθηση των εξαγωγών αποφάσισε η γενική συνέλευση των μετόχων της βιομηχανίας εσωρούχων Μινέρβα. Η γενική συνέλευση αποδέχθηκε και την πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας για τη διανομή μερίσματος 0,06 για τη χρήση του 2009.

Σε δηλώσεις της στη Voria.gr η διευθύνουσα σύμβουλος της Μινέρβα, κυρία Ελένη Λαδένη Φιλίππου, είπε ότι σύντομα θα ενημερώσει το Χρηματιστήριο για το σχέδιο των περικοπών που προτίθεται να λάβει η εταιρία, ώστε να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση που διέρχεται η ελληνική αγορά. Δήλωσε με σαφήνεια ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις. Εξήγησε ότι θα δοθεί έμφαση στις εξαγωγές, οι οποίες παρουσιάζουν βελτίωση και στα νέα προϊόντα.

Όσον αφορά στη δημιουργία νέων σημείων πώλησης, γνωστοποίησε ότι παραμένει σταθερός στόχος η δημιουργία νέων καταστημάτων, σε περιοχές, όπου υπάρχει ανάγκη κάλυψης. Σήμερα η εταιρεία διαθέτει οκτώ καταστήματα.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα του α’ τριμήνου, τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτήσεων, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων ήταν σε ενοποιημένη βάση 354.000 ευρώ, έναντι 996.000 ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009 και σε επίπεδο εταιρίας ήταν 443.000 έναντι 995.000 ευρώ το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου ήταν 5,521 εκατ. ευρώ έναντι 7,09 εκατ.ευρώ το α’ τρίμηνο του 2009. Ο τζίρος της εταιρίας ήταν 5,3 εκατ. ευρώ έναντι 6,39 εκατ. ευρώ το  α’ τρίμηνο του 2009.

Η κυρία Λαδένη, υπό το πρίσμα της αβεβαιότητας που επικρατεί από την πρόσφατη χρηματοπιστωτική κρίση και την ύφεση της ελληνικής οικονομίας, δεν είναι δυνατόν να εκτιμήσει την πορεία της αγοράς και κατά συνέπεια των οικονομικών μεγεθών του ομίλου για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης. Επεσήμανε μόνο ότι ο όμιλος θα εντείνει τις προωθητικές του ενέργειες σε νέες σειρές προϊόντων που έχει δημιουργήσει και παράλληλα θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στη μείωση των δαπανών και του κόστους παραγωγής.
 
Ο όμιλος Μινέρβα διαθέτει  δυο θυγατρικές εταιρίες, μια στη Ρουμανία, τη θυγατρική εταιρία Minco Romania, και τη δεύτερη στην Ελλάδα, την ΕΛΕΤΕΝ.