Skip to main content

Μίνι lockdown στη Μύκονο: Έξαρση της πανδημίας με πολλαπλές συρροές και cluster

Ανησυχητική έξαρση της επιδημίας στη Μύκονο κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές και clusters - Έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών μέτρων για το νησί της Μυκόνου προχωρά η κυβέρνηση, απο σήμερα λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές και clusters.

Πιο συγκεκριμένα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
Απαγόρευση μουσικής καθ' όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς υπενθυμίζει ότι τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Καλεί τους κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η κατάσταση στην Μύκονο είχε φτάσει στο απροχώρητο αφού τα πάρτι ήταν όχι μόνο καθημερινά αλλά και εκατοντάδες.

Η Ντίνα Σαμψούνη, τομεάρης Υγείας του δήμου Μυκόνου δήλωσε στο protothema.gr: «Ήταν αναμενόμενο να συμβεί αυτό. Από τη μία οι μεγάλες ροές τουριστών, από την άλλη τα πάρτι... Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων εδώ στο νησί είναι τα 27 έτη και οι περισσότεροι είναι νέοι και ασυμπτωματικοί. Ευτυχώς δεν έχουμε βαριά περιστατικά. Το ξενοδοχείο καραντίνας ήταν γεμάτο μέχρι χθες. Σήμερα αναμένεται να απελευθερωθούν κάποια δωμάτια για να βάλουμε άλλους».