Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα για όσους δεν ανανεώσουν την κάρτα στάθμευσης

Εκτιμάται ότι μόλις το 30% όσων έχουν κάρτα στάθμευσης μόνιμου κατοίκου – δηλαδή περίπου 1.500 – έχουν προχωρήσει στην ανανέωση.

Μικρή είναι η προσέλευση των δημοτών στον δήμο Θεσσαλονίκης για την ανανέωση των ήδη υπαρχόντων καρτών στάθμευσης μόνιμου κατοίκου για το έτος 2020 στην Α΄ και Γ΄ δημοτικές κοινότητες (εκτός συνοικίας 40 Εκκλησιών).

Εκτιμάται ότι μόλις το 30% όσων έχουν κάρτα στάθμευσης μόνιμου κατοίκου – δηλαδή περίπου 1.500 – έχουν προχωρήσει στην ανανέωση.  

Ήδη, ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει δώσει μια παράταση στη διαδικασία, η οποία ξεκίνησε στις 28 Νοεμβρίου του 2019 έως τις 15 Ιανουαρίου. Αν και εξετάζεται το ενδεχόμενο νέας προθεσμίας, πιθανότατα έως τέλος Ιανουαρίου, ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Αβαρλής στέλνει αυστηρό μήνυμα και προειδοποιεί με πρόστιμα όσους δεν ανανεώσουν τις κάρτες τους.

«Είναι μικρή έως τώρα η συμμετοχή των δημοτών. Όσοι δεν φροντίσουν να ανανεώσουν την κάρτα στάθμευσης, θα ξεκινήσουν έλεγχοι από τη δημοτική αστυνομία και θα κόβονται πρόστιμα», υπογράμμισε, μιλώντας στη Voria.gr ο κ. Αβαρλής.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι της Α' και Γ' κοινότητας του δήμου Θεσσαλονίκης έχουν τη δυνατότητα να αποκτούν εύκολα και γρήγορα μέσω διαδικτύου τις κάρτες στάθμευσης, χωρίς να περιμένουν σε ουρές.

Όπως ανέφερε ο κ. Αβαρλής, το σύστημα βελτιώθηκε, ώστε να είναι εύχρηστο ακόμη και από πολίτες που δεν έχουν εξοικείωση με το διαδίκτυο.

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν την αίτηση ανανέωσης με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα για την κάρτα στάθμευσης μόνιμου κατοίκου www.thesi.gr είτε μπορούν να επισκεφθούν την αντίστοιχη Δημοτική Κοινότητα (για την 1η στο Δημαρχιακό Μέγαρο, Βασ. Γεωργίου Α΄1 και για την 3η στην οδό Θεοφίλου 25, Άνω Πόλη) έχοντας μαζί τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε απλές φωτοτυπίες (καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από 08.30-13.30).

Περισσότερες πληροφορίες στο www.thesi.gr.

Υπενθυμίζεται ότι βγήκαν εκτός προγράμματος οι 40 Εκκλησιές, καθώς δεν υπάρχει διαγράμμιση και η χορήγηση κάρτας μόνιμου κατοίκου στους πολίτες της περιοχής, δημιουργούσε προβλήματα στην ευρύτερη λειτουργία του συστήματος.

Τέλος, για την Ε' Κοινότητα το σύστημα παραμένει μόνο η Βασιλίσσης Όλγας καθώς εκκρεμεί η συζήτηση της διοίκησης του δήμου με την εταιρεία προκειμένου να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση για τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί.